Wednesday, November 4, 2009

Cosulete cu branza si cascaval

 

 

 

DSCF7612s_wm (Large)

Reteta apartine Laurei Laurentiu, care, din punctul meu de vedere, e o vrajitoare in ceea ce priveste aluaturile … adevarate minuni ies din mainile ei.

Am facut mini modificari la umplutura cosuletelor, deoarece Laura le-a facut cu branza de vaci si cascaval, iar eu am preferat ceva mai sarat, asa ca am inlocuit branza de vaci cu branza feta.

 

Din toata compozitia mi-au iesit doua tavi de aragaz .

Pentru aluat am folosit: 500 g faina alba, 25 g drojdie proaspata, 75 g unt, 300 ml lapte, putina sare, o lingurita zahar.

 

Pentru umplutura am folosit : 50 g unt, 100 g branza feta, 150 g cascaval, 2 albusuri de ou, o lingura de branza exquisa ( merge orice branza gen philadelphia, eu am pus-o mai mult pentru cremozitate ).

 

DSCF7447s_wm (Large)

Pentru pregatirea aluatului am faina intr-un vas de plastic, am pus peste ea sarea, zaharul si untul usor inmuiat si am turnat peste ele drojdia topita in laptele caldut. Am framantat bine pana cand aluatul a devenit foarte elastic si nelipicios ( a fost nevoie sa-mi mai infainez mainile din cand in cand ) si am pus aluatul la crescut.

 

DSCF7591s_wm (Large)

Cat timp aluatul a crescut, am strivit untul si cele doua tipuri de branza cu telul de piure, apoi am ras fin cascavalul si am amestecat bine.

 

DSCF7592s_wm (Large)

Am pus peste ele cele doua albusuri si am omogenizat.

 

DSCF7594s_wm (Large)

Cand aluatul si-a dublat volumul l-am impartit in doua bucati, fiind mult ar fi trebuit sa intind o foaie prea mare si nu am dorit asta .

 

DSCF7595s_wm (Large)

Am intins o foaie groasa de cca un centimetru si am intins peste ea jumatate din cantitatea de branza.

 

DSCF7456s_wm (Large)

Am rulat strans obtinand un rulou lung si subtite. Am procedat la fel si cu cealalta foaie.

 

DSCF7597s_wm (Large)

Am luat apoi primul rulou si l-am intins din nou, cu grija, de data asta intr-o foaie dreptunghiulara, infainand bine si masa si ruloul, deoarece, avand branza in interior, riscam sa se rupa.

DSCF7598s_wm (Large)

 

Am rulat foaia obtinuta pe lungime, obtinand iar un rulou lung si subtire.

 

DSCF7599s_wm (Large)

Cu ajutorul unei foarfeci am facut doua taieturi incomplete in rulou, la cca un centimetru distanta una de alta, apoi am mai facut o taietura , tot la un cm, care a desprins bucata deja taiata.

 

DSCF7600s_wm (Large)

Am repetat sistemul de taiere pana cand am terminat ruloul. Am luat fiecare bucata astfel taiata si i-am tras incet parile laterale spre orizontala ( ca niste aripi desfacute ), obtinand astfel cosuletele.

 

DSCF7601s_wm (Large)

Le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat sa creasca . Am repetat operatiunea si cu cel de-al doilea rulou.

 

DSCF7604s_wm (Large)

Dupa ce au crescut le-am uns cu cele doua galbenusuri ramase, am pus pe fiecare cosulet cate o bucatica mica de cascaval, apoi le-am copt in cuptorul ventilat la 180 grade celsius timp de 15- 20 minute.

 

DSCF7607s_wm (Large)

 

Laura spunea ca timpul de coacere este de 25 minute, dar cum al meu coace destul de repede le-am scos mai devreme. Eu am acoperit imediat tava cu un servet umed peste care am pus un prosop gros si le-am lasat 10 minute sa se inmoaie.

 

DSCF7609s_wm (Large)

Sunt foarte bune, aluatul e foarte pufos, branza si cascavlaul le da un gust foarte fain.

Eu am sa le mai fac, dar data viitoare am sa pun mai multa branza feta, mi-ar fi placut sa aiba mai multa umplutura.

 

Laura, multumim pentru reteta.

 

DSCF7612s_wm (Large)

7 comments:

Livia said...

Frumoase si extrem de bune! ;)

Narnia said...

Asa e, e a doua oara cand le fac, dar nu fotografiasem toate etapele si am asteptat sa le refac ca sa le postez. Mie mi-era teama ca sunt prea multe, dar le-am facut aseara si astazi nu mai sunt. :))

yafa said...

Coucou, am venit sa-ti multumesc pentru premii. Draga mea,sa stii ca fara prea multa vreme de bucatarit as fura cateva din cosuletele tale ca tare imi mai fac cu ochiul.Pupicica

yafa said...

Scumpica e randul meu sa-mi fac griji, esti bine?Pupicei

Narnia said...

Hello, draga yafa. Sunt bune cosuletele, eu le-am facut de cateva ori si s-au mancat rapid. Eu sunt bine, multumesc frumos de intrebare, atat ca am fost destul de ocupata in ultima vreme si nu am prea intrat. In plus, toata familia a intrat la regim de slabire asa ca nu am gatit prea mult, in special salate si legume. Mai am cateva retete nepostate, o sa incerc sa-mi fac timp sa le pun. Te pup cu drag si spor la treburi. :)

yafa said...

Te pupic draga mea, te asteapta un premiu la mine.

Black Liberation Collective said...

Thank you for writingg this

Post a Comment