Sunday, September 20, 2009

Supa de ardei umpluti

 

 

DSCF6949s_wm (Large)

 

Pana de curand nu facusem niciodata supa de ardei umpluti, intotdeauna i-am facut cu sos de rosii, dar pentru diversificare , am incerca si altfel.  Am umplut 4 ardei mari (aici nu se gasesc altfel ), care  au avantajul de a nu fi amari.

Pentru umplutura am folosit 300 g carne porc, o ceapa mai  mare, un morcov, 2 linguri orez, o jumatate de ardei gras, o rosie mica, sare, piper, cateva fire de patrunjel.

Pentru  supa am folosit: o ceapa, un morcov, 3 linguri de faina, 5 linguri de suc de rosii, sare, zahar, patrunjel si apa cat sa acopere ardeii.

Ardeii se curata de cotoare, nervuri si seminte, apoi se spala bine si se pun la scurs cu gaura in jos.

 

DSCF6935s_wm (Large)

 

Am tocat in robot carnea de porc, apoi am scos-o si am tocat morcovul impreuna cu ceapa pentru umplutura.

 

DSCF6929s_wm (Large)

DSCF6931s_wm (Large)

 

Am tocat marunt, cu un cutit, jumatatea de ardie gras si rosia, apoi am tocat patrunjelul.

 

DSCF6934s_wm (Large)

 

Am amestecat toate ingredientele pentru umplutura, astfel tocate, am adaugat sare si piper .Pentru cine prefera, ceapa morcovul si orezul de pot cali inainte de a fi amestecate in compozitie, eu incerc sa evit prajelile.

 

DSCF6936s_wm (Large)

 

Am umplut ardeii, avand grija sa nu indes prea multa carne,in felul acesta orezul are loc sa se umfle la fiert fara sa iasa din ardei, iar umplutura nu se intareste.

 

DSCF6937s_wm (Large)

 

Am pus ardeilor cate un capacel decupat din coaja unei rosii mai mari.

 

DSCF6940s_wm (Large)

 

In oala in care urma sa ferb ardeii am pus la calit o ceapa,

 

DSCF6939s_wm (Large)

 

am adaugat morcovul ras, apoi am adaugat 3 linguri de faina si apoi am stins cu un pahar mare de apa. Am asezat ardeii in oala, si am adaugat apa pana cand i-am acoperit. am pus sare si o lingurita de zahar si am lasat sa fiarba acoperit pana cand ardeii s-au inmuiat bine. Am adaugat apoi sucul de rosii si am mai fiert 10 minute. La sfarsit am adaugat patrunjel tocat, am luat de pe foc si am acoperit cu un capac.

 

DSCF6942s_wm (Large)

 

Am incercat si cu smantana si fara, a fost bun  in ambele feluri. 

 

DSCF6950s_wm (Large)

2 comments:

yafa said...

coucou...cum a fost plimbarea? Arata frumos ardeiutii tai, ai vazut gand la gand si eu am postat ardei zilele trecute? Pupicei

Narnia said...

A fost fain, n-am fost in vacanta, ci cu ceva treburi, dar a fost o iesire din rutina. :)
M-am gandit la tine zilele astea, sambata a cerut domnul meu pui tandoori, asa ca, bineinteles, mi-am amintit de tine. O sa trec sa vad ce ati mai postat, n-am avut vreme zilele astea.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...