Monday, September 7, 2009

Quiche

 

DSCF6804s_wm (Large)

 

Daca ar fi sa-i dau un nume, i-as spune “ Quiche cu … ce am avut prin frigider”.

Am folosit un aluat de tarta cumparat, desi imi propusesem sa incerc o reteta foarte laudata pe culinar, dar ma grabeam. Data viitoare.

Pentru umplutura am folosit : o jumatate de piept de pui, o jumatate de ceapa, o jumatate de ardei gras, 200 g sunca, 180 g cascaval cuburi.

Pentru sos: 4 oua, 250 ml lapte, 250 g smantana , sare, piper.

 

DSCF6771s_wm (Large)

 

Am imbracat peretii uni vas de yena cu aluat si am intepat cu furculita.

 

DSCF6773s_wm (Large)

 

Am taiat cubulete pieptul de pui, am tocat ceapa, si sunca si ardeiul. Am pus la calit in putin ulei ceapa tocata si ardeiul.

 

DSCF6775s_wm (Large)

 

Am adaugat pieptul de pui si le-am calit pana cand s-a albit.

 

DSCF6776s_wm (Large) 

In vasul tapetat cu aluat am pus un strat de sunca si unul de cascaval,

 

DSCF6779s_wm (Large)

 

am adaugat amestecul de pui, ceapa si ardei,

 

DSCF6780s_wm (Large)

 

apoi restul de sunca si cascaval.

 

DSCF6783s_wm (Large)

 

Am batut cele 4 oua ( in poze apar doar trei, dar am mai adaugat unul) cu putina sare si piper,

 

DSCF6786s_wm (Large)

 

am adaugat smantana

 

DSCF6787s_wm (Large)   

si apoi laptele.

 

DSCF6788s_wm (Large)

 

Am turnat compozitia peste ingredientele din tava si am bagat la cuptor.

 

DSCF6791s_wm (Large) 

Am copt quichul 40 min la 220 g Celsius, pana s-a rumenit frumos deasupra.

 

DSCF6795s_wm (Large)

 

Se taie dupa ce s-a racit, dar eu nu am mai asteptat, intarziasem deja cu masa si vroiam sa se raceasca ma repede.

 

DSCF6806s_wm (Large)

2 comments:

catalinakolker said...

Vai ce-as vrea si eu o portie. Mai e in tava si pt mine ?

Narnia said...

Tu spune numai cand vii si fac imediat altul. :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...