Thursday, April 16, 2009

Chec gratinat cu legume

Avem nevoie de:

5 cartofi fierti ( eu am pus 2 si miezul scobit de la cartofii umpluti cu branza) , 2 morcovi, 1/2 zucchini, 1 ardei gras, 3 oua, o mana de fasole verde si 4-5 linguri de mazare din conserva, 6-7 verze de Bruxelles, o bila de mozzarela si doua felii de cascaval, 200 ml smantana subtire, sare, piper, o lingura de faina, 2 linguri de unt, o lingura parmezan, frunze de patrunjel.

Se face un piure din cartofii fierti, unt si putina smantana.
Morcovii si zuccini se rad mare si se calesc foarte putin in unt, impreuna cu ardeiul gras taiat julien.
Varza de Bruxelles se fierbe 10 minute si se taie felii.


In tava de chec imbracata in folie de aluminiu si unsa cu unt si faina am pus: un strat de piure, unul din legumele calite, unul din mazare si fasole verde , peste care am pus cateva felii de mozzarela si cascaval ( se poate folosi si doar cascaval ras sau afumat). Am continuat cu un strat de legume calite, peste care am pus feliile de varza de Bruxelles, mazare, fasole si apoi inca un rand de branza/cascaval.
 


Ultimul stat am pus restul de piure, peste care am turnat un sos facut din 3 oua, 1 lingura de faina si restul de smantana (cca 150 grame), sare si piper. Eu am intepat checul cu un cutit in multe locuri, ca sa patrunda bine sosul pana la ultimul strat de piure. Am presarat deasupra parmezan si am pus cateva frunze de patrunjel, pentru decor.

Am copt checul la 170 grade, putin mai mult de o ora.

 

2 comments:

Anonymous said...

ciao timioaraaaaaaaaaaaaaaaaaa

Narnia said...

Ciao, anonimule. :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...