Friday, February 5, 2010

Ciupercute umplute la cuptor

DSCF8282s_wm (Medium)

 

Reteta asta este simpla, simpla si este al trei-lea fel de mancare pe care l-am gatit eu in viata mea. Acum ceva ani ( nu spun cati :P ) a venit sora-mea cu ea acasa, nu stiu de unde o adusese, dar am zis ca e simplu de facut  si trebuie sa incercam. Le fac si acum, cand imi amintesc de ele, mai ales ca in ultima vreme a inceput si copilul sa manance ciuperci, desi inainte nici nu vroia sa le vada.

 

Am folosit o cutie de  500 g de  ciuperci champinion, doua cepe medii, cateva fire de marar proaspat, sare, piper, smantana pentru servit.

 

DSCF7560s_wm (Medium)

 

Se curata ciupercile de coaja si se scot coditele.

 

DSCF7562s_wm (Medium)

 

Ceapa, mararul si coditele ciupercilor se toaca fin si se calesc in putin ulei ( sau unt, daca preferati ). Mararul se adauga doar la sfarsit Se adauga sare si piper dupa gust.

 

DSCF7563s_wm (Medium)

 

Se umplu palariile cipercilor cu ingredientele calite si se coc la cuptor , in tava tapetata cu hartie, la 180 –200 grade Celsius cca 30 minute (pana cand se inmoaie).

 

DSCF8283s_wm (Medium)

 

Se servesc calde cu smantana deasupra.

14 comments:

Olgutza said...

Mmmmm... mor de pofta.. Imi plac tare mult ciupercile si sunt sigura ca astea nu ar face exceptie ;)Cu smantana deasupra nu am incercat niciodata, dar retin ideea pentru data viitoare cand le-oi face :)

Narnia said...

Multumesc pentru vizita, Olgutza !Imi pare rau, n-am vrut sa-ti fac pofta. :)) Aveam poze ratacite prin calculator cu ele, de fiecare data cand le faceam mai fotografiam cate o etapa, apoi uitam, asa ca in postul asta sunt poze cu date diferite, dar pana la urma am reusit sa acopar pasii retetei. Si noua ne plac ciupercile, iar cele proaspete in mod particular. Sunt bune si cu smantana si fara, dar incearca si varianta cu, mie mi se pare ca le pune gustul in valoare.

Un week-end placut !

minoki said...

Foooooarte bine arata!

Saveurs et Gourmandises said...

Un plat très savoureux.
J'aime beaucoup.
A bientôt.

Narnia said...

Multumesc frumos, minoki si bine ai venit in blogosfera !

Narnia said...

Merci beaucoup S&G, on aime aussi les champignons. :)
A bientôt.

catta's blog said...

Buna ziua,

Va intereseaza un schimb de link-uri ?
Pentru un link inspre http://www.jocurik.com eu voi adauga link-ul dvs. pe http://cattasblog.blogspot.com si pe http://www.jocurik.com/parteneri.php - pagina partenerilor site-ului meu .

Date link :
=>Titlu site : jocuri pentru copii
=>Descriere : jocuri pentru copii
=>Link : http://www.jocurik.com

sau

Jocuri pentru copii

Confirmati raspunsul ( pozitiv sau negativ ) la adresa de mail cattasblog@yahoo.com
Imi cer scuze pt. deranj !

O zi buna ,
George .

O zi buna,
Catalin !

yafa said...

Ce faine sunt, arata super apetisante, parca as papa si eu vreo 2....pup draga

sarah said...

blog-ul tau e tare interesant.l-am pus in listuta mea.o zi buna iti doresc

Narnia said...

Catta, am intrat pe site si m-am jucat ca un copil la un joc cu bile. :)) O sa va mai vizitez si o sa pun si link-ul pe blog, poate se mai distreaza si altcineva.

Narnia said...

Scumpa, iti fac o tava daca vrei. cred ca merg bine langa puiul tau cu rosii ... sau cum io zice. :))

Narnia said...

Sarah, multumesc frumos pentru vizita si pentru ca blogul meu ti s-a parut interesant. Ti-am vizitat si eu blogul si sper sa il umpli cat de curand cu retete interesante si povesti frumose.
O saptamana frumoasa si bine ai venit in blogosfera !

yafa said...

draguta te asteapta la mine premii, te pupic

Narnia said...

Am inteles sa traiti ! M-am prezentat, l-am ridicat, urmeaza sa-l postez in curand. Pupici.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...