Thursday, December 17, 2009

Frigarui … cu sau fara carne

 

 

 

Frigaruile sunt un fel de mancare extrem de simplu de facut, dar in acelasi timp foarte gustos. Eu fac adeseori , in diverse combinatii, atat cu carne ( porc, piept sau pulpe de pui ),

 

DSCF6505s_wm (Medium)

 

 

DSCF6875s_wm (Medium)

cat si doar cu legume, in special in perioadele cand vrem sa scapam de cateva kilograme.

  Pentru ca ne plac foarte mult la frigarui, folosesc aproape intotdeauna : dovlecel, rosii ( doar partea fara seminte ) , ceapa, ardei gras. Atunci cand vreau sa fie vegetariene, inlocuiesc carnea cu ciuperci.

 

DSCF7689s_wm (Medium)

 

Eu spal intai legumele, si le tai felii de marimi aproximativ egale. Carnea o tai cuburi tot la dimensiunea feliilor de legume. Nu trebuie sa fie extrem de mari/groase pentru a fi patrunse bine atunci cand le frigem.

 

DSCF6882s_wm (Medium)

Le infig apoi succesiv pe betele de frigarul, le pun putina sare  si le coc ori pe gratar, ori pe aragaz, intr-o tigaie antiaderenta, pe care o ung in prealabil cu putin ulei. Eu le coc la temperatura potrivita spre mare.

 

 

DSCF6911s_wm (Medium)

 

 DSCF7697s_wm (Medium)

Cele cu legume sunt foarte bune ca si garnitura la o friptura sau chiar ca atare, in perioadele de post sau regim de slabire.

1 comments:

Cat said...

Asa mi-ai facut o pofta !

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...