Sunday, April 11, 2010

Brioche cu branza si salam afumat si brioche cu branza si verdeata

 

 

Briochele cu branza si salam afumat si briochele cu branza si verdeata sunt usor de facut si nu necesita mult timp de preparare. Ca baza, am folosit reteta lui Edith de chec cu branza, cantitate dubla, si am procedat in felul urmator:
O parte mai mare din compozitie am amestecat-o cu mai multa telemea ( in cazul meu feta ) decat prevedea reteta si am copt-o intr-o tava joasa si lata, astfel incat sa o pot taia cubulete, ci nu felii. Compozitia ramasa am impartit-o in doua.

 

La una am adaugat felii foarte subtiri de salam afumat cu un continut de grasime scazut, pe care le-am tocat marunt,

 

DSC_0596s_wm (Medium)

 

 

  DSC_0608s_wm (Medium)

 

La cealalata am adaugat verdeata proaspata tocata. Eu am folosit patrunjel, dar nu il recomand, l-am folosit doar pentru ca nu am gasit marar, care este ideal in combinatiile cu branza.   Pentru cine prefera, merge combinat si cu chimen, noi nu suntem fani. :)

 

DSC_0590s_wm (Medium)

 

DSC_0609s_wm (Medium)

 

Le-am copt 25-30 minute la 180 grade Celsius, pana cand s-au rumenit frumos.

 

DSC_0613s_wm (Medium)

9 comments:

Cami said...

Ce sa scriu...minunate toate! Eu incep cu gustatul la mititei, ca mor dupa ei...yamyyy buni rau.Brosele tale sint sufleuri nemaipomenite. O seara placuta! Cami

Cami said...

Iubita, scuze am o rugaminte mare, acum am vazut te rog mult sa schimbi numele la blogul meu in blogroll-Cami's Magic World. Am uitat sa-ti scriu, dupa cum sti e schimbat cam de prin septembrie anul trecut.Multam multsi tzuc dulce

Narnia said...

Multumesc frumos, Cami. Staim ca e schimbat, dar nu m-am gandit sa modific si eu in blog roll. O rezolv imediat. :)
O seara frumoasa sin voua si o saptamana buna!:)

Lia said...

Tu mai ai chef de bucatarit ?
Eu numai cu gandul la vacanta as fi :)

Narnia said...

Astea sunt dinainte de Pasti. :))
As mai avea chef de bucatarit, mai am o saptamana intreaga pana la vacanta, si am vazut niste retete asa de faine ... dar nu prea e utilizabila bucataria mea in perioada asta. Pregatesc cat de rapid pot cate ceva si apoi ies. :))
Dar cu gandul la vacanta sunt oricum, fie ca gatesc, fie ca nu. :)

Elena Toma said...

Frumusele briosele! Mai ales cea cu branza si verdeata am s-o incerc. Zile cat mai frumoase si spornice pana la vacanta!

Narnia said...

Elena, eu nu iti recomand sa le incerci cu patrunjel, nu a fost nici-o imbunatatire. Foloseste verdeata a carei aroma se combina bine cu branza. Preferabil ar fi mararul, daca va place, desigur. Dar stii tu mai bine asta. :)
Multumesc mult, sa dea Domnul sa fie vreme frumoasa si sa nu fie incidente neplacute.

Goldielocks said...

Asa briose aratoase(si gustoase,cred),mai rar!

Narnia said...

Mi-e mi-au placut cele cu branza mai mult, dar cred ca in final depinde doar de gustul fiecaruia. Multumesc frumos. :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...