Reteta apartine Laurei Laurentiu, care, din punctul meu de vedere, e o vrajitoare in ceea ce priveste aluaturile … adevarate minuni ies din mainile ei.
Am facut mini modificari la umplutura cosuletelor, deoarece Laura le-a facut cu branza de vaci si cascaval, iar eu am preferat ceva mai sarat, asa ca am inlocuit branza de vaci cu branza feta.
Din toata compozitia mi-au iesit doua tavi de aragaz .
Pentru aluat am folosit: 500 g faina alba, 25 g drojdie proaspata, 75 g unt, 300 ml lapte, putina sare, o lingurita zahar.
Pentru umplutura am folosit : 50 g unt, 100 g branza feta, 150 g cascaval, 2 albusuri de ou, o lingura de branza exquisa ( merge orice branza gen philadelphia, eu am pus-o mai mult pentru cremozitate ).
Pentru pregatirea aluatului am faina intr-un vas de plastic, am pus peste ea sarea, zaharul si untul usor inmuiat si am turnat peste ele drojdia topita in laptele caldut. Am framantat bine pana cand aluatul a devenit foarte elastic si nelipicios ( a fost nevoie sa-mi mai infainez mainile din cand in cand ) si am pus aluatul la crescut.
Cat timp aluatul a crescut, am strivit untul si cele doua tipuri de branza cu telul de piure, apoi am ras fin cascavalul si am amestecat bine.
Am pus peste ele cele doua albusuri si am omogenizat.
Cand aluatul si-a dublat volumul l-am impartit in doua bucati, fiind mult ar fi trebuit sa intind o foaie prea mare si nu am dorit asta .
Am intins o foaie groasa de cca un centimetru si am intins peste ea jumatate din cantitatea de branza.
Am rulat strans obtinand un rulou lung si subtite. Am procedat la fel si cu cealalta foaie.
Am luat apoi primul rulou si l-am intins din nou, cu grija, de data asta intr-o foaie dreptunghiulara, infainand bine si masa si ruloul, deoarece, avand branza in interior, riscam sa se rupa.
Am rulat foaia obtinuta pe lungime, obtinand iar un rulou lung si subtire.
Cu ajutorul unei foarfeci am facut doua taieturi incomplete in rulou, la cca un centimetru distanta una de alta, apoi am mai facut o taietura , tot la un cm, care a desprins bucata deja taiata.
Am repetat sistemul de taiere pana cand am terminat ruloul. Am luat fiecare bucata astfel taiata si i-am tras incet parile laterale spre orizontala ( ca niste aripi desfacute ), obtinand astfel cosuletele.
Le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat sa creasca . Am repetat operatiunea si cu cel de-al doilea rulou.
Dupa ce au crescut le-am uns cu cele doua galbenusuri ramase, am pus pe fiecare cosulet cate o bucatica mica de cascaval, apoi le-am copt in cuptorul ventilat la 180 grade celsius timp de 15- 20 minute.
Laura spunea ca timpul de coacere este de 25 minute, dar cum al meu coace destul de repede le-am scos mai devreme. Eu am acoperit imediat tava cu un servet umed peste care am pus un prosop gros si le-am lasat 10 minute sa se inmoaie.
Sunt foarte bune, aluatul e foarte pufos, branza si cascavlaul le da un gust foarte fain.
Eu am sa le mai fac, dar data viitoare am sa pun mai multa branza feta, mi-ar fi placut sa aiba mai multa umplutura.
Laura, multumim pentru reteta.
7 comments:
Frumoase si extrem de bune! ;)
Asa e, e a doua oara cand le fac, dar nu fotografiasem toate etapele si am asteptat sa le refac ca sa le postez. Mie mi-era teama ca sunt prea multe, dar le-am facut aseara si astazi nu mai sunt. :))
Coucou, am venit sa-ti multumesc pentru premii. Draga mea,sa stii ca fara prea multa vreme de bucatarit as fura cateva din cosuletele tale ca tare imi mai fac cu ochiul.Pupicica
Scumpica e randul meu sa-mi fac griji, esti bine?Pupicei
Hello, draga yafa. Sunt bune cosuletele, eu le-am facut de cateva ori si s-au mancat rapid. Eu sunt bine, multumesc frumos de intrebare, atat ca am fost destul de ocupata in ultima vreme si nu am prea intrat. In plus, toata familia a intrat la regim de slabire asa ca nu am gatit prea mult, in special salate si legume. Mai am cateva retete nepostate, o sa incerc sa-mi fac timp sa le pun. Te pup cu drag si spor la treburi. :)
Te pupic draga mea, te asteapta un premiu la mine.
Thank you for writingg this
Post a Comment