Sunday, October 4, 2009

Cremwursti in aluat

 

DSCF7090s_wm (Large)

Cremursti in aluat de foietaj sunt ceva ce baietii mei mananca intotdeauna cu placere. Cel mai adesea ii fac seara si tin loc de cina. Mie nu imi plac in mod deosebit, desi n-as putea spune nici ca imi displac, prefer insa sa-mi fac cateva pateuri cu branza si sunca afumata.

De data asta am folosit un aluat cumparat, un galbenus de ou, sare si 8 cremwursti. Sigur ca aluatul poate fi facut in casa, dar cand te grabesti e foarte bun si cel cumparat.

DSCF7084s_wm (Large)

Rola de aluat am intins-o ( alautul meu a fost rotund, astfel  ca am fost nevoita sa-l intind putin cu sucitorul pentru a-i da o forma relativ patrata) si am taiat-o in 8 bucati, cu un cutit foarte bine ascutit. Nu se folosesc cutite cu lama zimtata sau care nu taie, altfel aluatul de foetaj nu se mai desface frumos.

DSCF7086s_wm (Large)

Am infasurat fiecare cremwursti in o bucata de alaut si am facut mici crestaturi in diagonala de-a lungul cremwusti-lor.

I-am uns cu galbenus de ou.

DSCF7087s_wm (Large) 

Si i-am copt in cuptorul preincins la 200 de grade Celsius pana cand s-au rumenit frumos.

DSCF7090s_wm (Large)

Sunt atat de simplu de facut incat pot fi facuti de oricine, chiar fara experienta deloc in bucatarie.

5 comments:

Cat said...

Reteta aceasta imi aminteste de niste pateuri pe care le cumparam de la o patiserie cu fitze din Iasi (Select din Piata Unirii)...asa buni sunt cremvurstii....cred ca o sa ii fac si eu cat de curand.
Felicitari !

Narnia said...

Multumesc frumos. Sunt asa de usor de facut ca nici nu am vrut sa ii pun pe blog, dar apoi m-am gandit ca poate mai dau cuiva idei. la noi in familie au intrat tot asa, intamplator ... ma uitam pe culinar si al meu a vazut o poza cu cremwursti in foietaj. A zis ...si eu vreau, tot asa cu taieturi din alea. :))
De atunci fac frecvent.

mihaelar said...

multumesc de idee , eu am sa-i fac duminica la mic-dejun,oare le-as putea pune hrean razuit sau mustar in interior ?

Narnia said...

Sincer, nu am incercat, nu stiu cum se va comporta foetajul, e posibil sa se inmoaie si sa nu se mai desfaca. Eu lasa asa si as pune hreanul si mustarul separat. Sfatul meu, pentru o prima incercare, este sa pui hrean doar in unul, sa nu risti sa ii strici pe toti. Multumesc frumos de vizita si un an nou fericit !

Nicole C said...

buy viagra
viagra online
generic viagra

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...