Wednesday, October 28, 2009

Pizza “double decadence”

 

 

 

DSCF7357s_wm

Cum ne place pizza extra cheese, am vrut sa incercam si alta metoda decat cea de la Pizza Hut, astfel ca am adaptat ideea celor de la Domino “Pizza double decadence”.

Cum baietii mei declarasera zi de pizza ( e facuta mai demult, dar am tot amanat s-o postez ),   am facut 2 tavi  mari ( de aragaz ) , astfel ca da in poze apar mai multe ingrediente.

 

 

Pentru decor am folosit ( cantitatile si ingredientele variaza, fiecare poate pune ce vrea pe pizza lui) : 2 feluri de sunca, salam, cremwurst, masline,mozzarela,  ardei gras , o cutie ciuperci, porumb din conserva. 

 

Am tocat toate ingredientele si le-am lasat deoparte.

 

DSCF7279s_wm (Large)

 

 

Am folosit acelasi aluat ca la pizza extra cheese ( de la reteta de minipizze rapide a Laurei S. )

500 g faina, un cub de 42 g drojdie, 250 ml lapte caldut, o lingurita de zahat, o lingurita de sare, 5 linguri ulei.

Din aceste ingrediente mi-au iesit 2  pizza de dimensiunea tavii de aragaz.

 

DSCF7278s_wm (Large)

Drojdia se topeste in laptele caldut, se amesteca cu faina, sarea si uleiul si se framanta bine. Aluatul este elastic si usor de lucrat, nelipicios.

 

DSCF7280s_wm (Large)

 

Am pus cuptorul la incalzit la temperatura maxima si din o bucata de aluat am intins o foaie , cam de dimensiunea tavii.

 

DSCF7281s_wm (Large)

Am pus foaia in tava si am presarat deasupra ei bucati de mozzarela rupta.

 

DSCF7283s_wm (Large)

Cu alta ocazie, pentru a o intinde mai usor si uniform, am strivit un cub de mozzarela ( 125 g) cu telul pentru piure, am amestecat cu 2-3 linguri de smantana mai lichida

 

Copy of DSCF7343s_wm (Large)

si am intins pasta obtinuta peste foaia de aluat.

 

Copy of DSCF7349s_wm (Large)

Ideala ar fi o crema de cascaval sau mozzarela, intinsa in strat subtire, eu nu am gasit si am adaptat.

 

Mai departe, am intins o alta foaie subtire, pe care am asezat-o peste prima, lipind cat mai bine marginile.

 

DSCF7284s_wm (Large)

Am pus deasupra o combinatie de sosuri ( cel barbecue da un gust foarte fain ) si am presarat putin busuioc ( eu am pus si putin cili ).

 

DSCF7287s_wm (Large)

apoi am decorat fiecare pizza cu ce a vrut fiecare, din belsug ( totul era deja tocat )

 

DSCF7292s

 

Am copt-o cca 15 minute la temperatura maxima, am scos-o si am presarat peste ea nelipsitul oregano. Am taiat-o si am servit-o imediat. S-a mancat rapid, mult mai rapid decat a fost facuta.

 

Sectiunea de la prima, cea cu branza rupta in bucatele.

DSCF7298s_wm (Large) 

Iar aici sectiunea de la cea cu branza strivita.

 

DSCF7357s_wm

4 comments:

Unul din multi! said...

Hallo Narnia!
Wow ce fain si apetisant arata!Felicitari si s ava fie de bine!!!
Uite asa o idee nu am avut si nici nu am vazut pina acum.
Extra cheese- cred ca, o asemena Pizza etse pentru Denis , foul meu cel mare , o bucatica de "rai"-hi,hi...
Lui ii place f. multa brinzica/cascaval...pe pizza.
Multumesc de idee, poze si reteta!
Cu proxima ocazie sa pun si eu in practica.
Cu prietenie,
Laura S.

Narnia said...

Hallo, Laura !
Multumesc frumos. Ideea a adus-o in casa copilul care mai iese cu prietenii si mi-a povestit ca cei de la Domino's pizza si cei de la Pizza Hut au retetele extra cheese, dar metode diferite. Cea cu branza in inel, o stiam deja, dar pe asta nu. Am vazut pe site-ul lor cum arata si am incercat s-o adaptez. Sunt convinsa ca o sa-i placa lui Denis, la noi a fost devorata de fiecare data. :))
Trebuie doar putina atentie la intins foile, sa nu se rupa si la scurs bine mozzarela, in cazul in care folosesti din cea in saramura, dar in privinta ta nu-mi fac griji.
Cu drag, Narnia.

Edith said...

Ce idee super cu mozzarella intre foi. Arata biiine de tot!
Fug ca-s la dieta si saliveez de mor :)

Narnia said...

Multumesc frumos, Edith. Nu arata atat de bine ca tot ce faci tu, dar gustoasa este cu siguranta. Multumesc mult de vizita. :)

Post a Comment