Adevaratul snitel vienez se face doar din carne de vitel si , din cat am citit, in Austria denumirea este protejata prin lege.
Eu am facut din carne de porc, dupa preferintele domnului barbat.
Am folosit: 4 bucati de carne de porc, 2 oua, faina, pesmet, sare , piper, ulei pentru prajit.
Am batut carnea cat sa se distruga fibrele, dar bucata de carne sa-si mentina integritatea. Am uns fiecare bucata de carne cu ulei pe ambele parti si le-am lasat in frigider cateva ore.
Le-am scos si le-am lasat sa revina la temperatura camerei.
Le-am trecut prin faina, ou batut amestecat cu sare si piper, apoi prin pesmet.
La acest tip de snitel nivelul uleiului nu trbeuie sa depaseasca jumatate din inaltimea snitelului. Se prajeste n ulei incins intai pe o parte, apoi pe cealalta, pana se rumeneste frumos.
Eu l-am servit cu legume, dar merge la fel de bine cu salata, cartofi natur sau chiar cu cartofi prajiti.
0 comments:
Post a Comment