Daca ar fi sa-i dau un nume, i-as spune “ Quiche cu … ce am avut prin frigider”.
Am folosit un aluat de tarta cumparat, desi imi propusesem sa incerc o reteta foarte laudata pe culinar, dar ma grabeam. Data viitoare.
Pentru umplutura am folosit : o jumatate de piept de pui, o jumatate de ceapa, o jumatate de ardei gras, 200 g sunca, 180 g cascaval cuburi.
Pentru sos: 4 oua, 250 ml lapte, 250 g smantana , sare, piper.
Am imbracat peretii uni vas de yena cu aluat si am intepat cu furculita.
Am taiat cubulete pieptul de pui, am tocat ceapa, si sunca si ardeiul. Am pus la calit in putin ulei ceapa tocata si ardeiul.
Am adaugat pieptul de pui si le-am calit pana cand s-a albit.
In vasul tapetat cu aluat am pus un strat de sunca si unul de cascaval,
am adaugat amestecul de pui, ceapa si ardei,
apoi restul de sunca si cascaval.
Am batut cele 4 oua ( in poze apar doar trei, dar am mai adaugat unul) cu putina sare si piper,
am adaugat smantana
si apoi laptele.
Am turnat compozitia peste ingredientele din tava si am bagat la cuptor.
Am copt quichul 40 min la 220 g Celsius, pana s-a rumenit frumos deasupra.
Se taie dupa ce s-a racit, dar eu nu am mai asteptat, intarziasem deja cu masa si vroiam sa se raceasca ma repede.
2 comments:
Vai ce-as vrea si eu o portie. Mai e in tava si pt mine ?
Tu spune numai cand vii si fac imediat altul. :)
Post a Comment