Reteta mea nu este reteta originala de carbonara, unde nu se foloseste smantana si se pune si usturoi, dar dupa nenumarate retete incercate, cu si fara smantana, asta mie imi place cel mai mult. Reteta o am de la Cristi bucatarul, alias Bucazaurus, fratele meu drag.
Eu am folosit : 250 g farfalle ( asta am avut, dar se pot face cu spaghetti sau alte paste), 100 g smantana, 2 galbenusuri, 100 g sunca afumata (bacon), 75 g cascaval, 2 lingurite de parmezan deshidratat, 50 g unt, sare si piper.
Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se scot din apa, dar nu se spala.
Se topeste untul si se prajeste in el sunca afumata, apoi se adauga peste ea spaghettele si se soteaza.
Separat smantana se amesteca cu galbenusurile sarea si piperul si se adauga peste paste.
Se servesc cu parmezan ras deasupra. Eu am folosit cascaval emmentaler ras amestecat cu parmezan deshidratat.
Pentru mine astea sunt pastele perfecte, le prefer oricand pastelor cu rosii sau alte sosuri.
0 comments:
Post a Comment