Friday, June 19, 2009

Pizza extra cheese

 

Noua ne place foarte mult pizza aceea de la Pizza Hut care are branza in aluat, de jur imprejur, asa ca, bineinteles, am incercat sa o fac si acasa la fel.


Aluatul l-am descoperit pe culinar.ro, postat de Afrodite la reteta de mini pizza rapide. Eu fac jumatate din cantitatea pe care a dat-o ea  si imi ajunge exact pentru o pizza mare, coapta in tava de aragaz. Se face foarte repede si usor si nu da gres niciodata, in plus si a doua zi e la fel de bun (poate chiar mai bun).
Deci pentru aluat am folosit : 250 g faina, o jumatate de cub de drojdie (21 g), un varf de cutit de sare, un varf de cutit de zahar, 2,5 linguri de ulei de masline, 125 ml lapte.

 

DSCF4180s

 

Am dizolvat drojdia in laptele caldut, am turnat peste faina si celelalte ingrediente si am framantat bine cam 5 minute.

 

 

DSCF4183s

 

Aluatul rezultat este foarte elastic nu su se lipeste. Se lucreaza foarte usor.

 

DSCF4184s 

Pe blatul de lucru uns cu ulei, am intins o foaie de marimea unei tavi de aragaz, careia am inceput sa-i subtiez laturile la cca 2-3 centimetri de margine.
Am pus foaia in tava de aragaz ( eu am pus si hartie de copt, dar nu-i obligatoriu, merge foarte bine si in tava unsa) si am mai subtiat marginile acolo unde a fost cazul.

 DSCF4186s
De jur imprejurul foii, in zona unde aluatul a fost subtiat, am pus cascaval ras si bucatele subtiri de mozzarela, apoi marginile aluatului le-am rulat in jurul branzei, lipind bine.

DSCF4187s

 

Dupa ce am terminat operatiunea, am procedat ca la o pizza obisnuita. Am pus un strat de sos, pe care de data asta l-am cumparat. de obicei sosul de pizza il fac din rosii decojite - proaspete sau din conserva - pasate, frecate cu 2 lingurite de ulei de masline, o jumatete de lingurita de zahar, sare, piper, un praf de cimbru si busuioc.

DSCF4188s
De data asta am pus deasupra doar ceva sunca de curcan, un cremwursti, ardei gras, iar peste am presarat cascaval ras si bucatele de mozzarela, pentru ca asa a fost cererea.

 

DSCF4191s 
In timp ce pregateam pizza am incins cuptorul la temperatura maxima. Am copt-o 10-15 minute, am scos-o si am presarat imediat deasupra oregano, ca asa m-a invatat pe mine candva un bucatar care lucrase prin Italia, "daca nu-i pui oregano deasupra cand o scoti din cuptor, aia nu e pizza".

 

DSCF4192s

 

Branza din interiorul marginilor rulate se topeste si se intinde foarte fain, in plus ii da un gust extraordinar.

Asa arata.

 

DSCF4359s

 

DSCF4360s

5 comments:

Anonymous said...

foarte bine arata pizza.felicitari sincere azi o incerc/ anca

Narnia said...

Numltumesc frumos, Anca. :) Sper sa va placa, la noi pizza e una din mancarurile preferate. Daca iti place aluatul mai gros, lasa aluatul putin la dospit in tava, inainte sa pui peste el sosul si ingrdientele. Daca iti place mai subtire, atunci nu e nevoie sa-l lasi deloc. Sper sa revii cu imresii. Multumesc pentru vizita. :)

Corina said...

Am facut si e foarte buna! I-a placut si sotului care e fan pizza cu blat subtire:D Multumesc ptr reteta:*

Narnia said...

Corina, scuza-ma te rog ca raspund atat de tarziu. Ma bucur mult ca i-a placut sotului tau. Cu multa placere. Va doresc o saptamana frumoasa !

pizzaboy said...

Narnia, cautam un contact form pe blog si nu reusesc, imi trimiti te rog un email, ca vreau sa-ti propun ceva. Multumesc. Tibor. netpizza1@gmail.com


NetPizza.ro

Post a Comment