Friday, June 26, 2009

Chifle aromate

 

 

DSCF4973s

 

Reteta a fost postata de Shumaila, pe culinar.ro, careia ii multumesc foarte mult, eram in cautarea unei astfel de retete de ceva timp, noi obisnuind sa cumparam astfel de baghete aromate de la supermaket si doream de mult sa incerc sa fac in casa.

Pentru aluat am folosit : 450 g faina, 4 linguri de ulei, 2 linguri rase de zahar, 25 g drojdie proaspata ( pentru drojdie uscata puneti 2 lingurite si un sfert, 250 ml lapte, o lingurita si un sfert de sare.

Pentru umplutura am folosit 3 catei de usturoi si 3 linguri de unt. In unt se pot amesteca diferite ierburi aromatice, in functie de preferinte. Eu am pus doar usturoi de data asta.

Am amestecat drojdia cu zaharul si am dizolvat-o in laptele caldut, apoi am lasat-o sa se dezvolte putin.

 

DSCF4959s

 

Dupa ce drojdia a crescut putin am amestecat-o cu faina si restul ingredientelor si am framantat bine. Mie aluatul mi s-a parut putin prea moale si am mai adaugat o lingura de faina, iar consistenta a devenit perfecta. Aluatul a fost foarte usor de lucrat, elastic si nelipicios, nici nu a fost nevoie sa ung masa pentru a-l framanta.

 

DSCF4960s

 

Dupa  ce am terminat de framantat, l-am pus la crescut pana si-a dublat volumul ( eu l-am tinut cu o jumatate in plus,  am fost prinsa cu altceva). Am portionat aluatul in 9 bucati ( portionarea se face in functie de cat de mari doriti sa fie chiflele), le-am dat forma de chifla si le-am crestat pe mijloc cu un cutit bine ascutit.

 

DSCF4962s

 

Le-am lasat sa mai creasca cam 15 minute, timp in care am zdrobit 3 catei de usturoi si i-am amestecat bine cu 3 linguri de unt moale (nu topit).

 

DSCF4963s 

Am umplut deschizatura chiflelor cu cate o lingurita de unt cu usturoi, apoi le-am uns cu galbenus de ou.

 

DSCF4968s

 

Le-am pus in cuptorul incins la 200 grade Celsius. Shumaila spunea ca se coc 20-25 minute, ale mele au fost gata in 15 minute, banuiesc ca depinde de cuptor.

 

DSCF4970s 

DSCF4974s

 

 

 

Chiflele sunt delicioase, foarte pufoase si aromate, am de gand sa le fac si fara “umplutura”, doar cu mac sau susan.

 

DSCF4980s

 DSCF4979s

Merita incercate, sunt foarte gustoase.

0 comments:

Post a Comment