Reteta a fost postata de Shumaila, pe culinar.ro, careia ii multumesc foarte mult, eram in cautarea unei astfel de retete de ceva timp, noi obisnuind sa cumparam astfel de baghete aromate de la supermaket si doream de mult sa incerc sa fac in casa.
Pentru aluat am folosit : 450 g faina, 4 linguri de ulei, 2 linguri rase de zahar, 25 g drojdie proaspata ( pentru drojdie uscata puneti 2 lingurite si un sfert, 250 ml lapte, o lingurita si un sfert de sare.
Pentru umplutura am folosit 3 catei de usturoi si 3 linguri de unt. In unt se pot amesteca diferite ierburi aromatice, in functie de preferinte. Eu am pus doar usturoi de data asta.
Am amestecat drojdia cu zaharul si am dizolvat-o in laptele caldut, apoi am lasat-o sa se dezvolte putin.
Dupa ce drojdia a crescut putin am amestecat-o cu faina si restul ingredientelor si am framantat bine. Mie aluatul mi s-a parut putin prea moale si am mai adaugat o lingura de faina, iar consistenta a devenit perfecta. Aluatul a fost foarte usor de lucrat, elastic si nelipicios, nici nu a fost nevoie sa ung masa pentru a-l framanta.
Dupa ce am terminat de framantat, l-am pus la crescut pana si-a dublat volumul ( eu l-am tinut cu o jumatate in plus, am fost prinsa cu altceva). Am portionat aluatul in 9 bucati ( portionarea se face in functie de cat de mari doriti sa fie chiflele), le-am dat forma de chifla si le-am crestat pe mijloc cu un cutit bine ascutit.
Le-am lasat sa mai creasca cam 15 minute, timp in care am zdrobit 3 catei de usturoi si i-am amestecat bine cu 3 linguri de unt moale (nu topit).
Am umplut deschizatura chiflelor cu cate o lingurita de unt cu usturoi, apoi le-am uns cu galbenus de ou.
Le-am pus in cuptorul incins la 200 grade Celsius. Shumaila spunea ca se coc 20-25 minute, ale mele au fost gata in 15 minute, banuiesc ca depinde de cuptor.
Chiflele sunt delicioase, foarte pufoase si aromate, am de gand sa le fac si fara “umplutura”, doar cu mac sau susan.
Merita incercate, sunt foarte gustoase.
0 comments:
Post a Comment