Chiflele sunt facute pornind de la reteta de paine in 30 de minute a Pocai, de pe culinar.ro, la care am adus mici modificari.
Ingrdiente: 250 g faina, un ou, un praf de copt (10 g), 10 g sare, o lingurita zahar , apoi am pus 200 g iaurt ( ca doar atat mai aveam) si 2 linguri de ricotta, 4 felii mici de sunca afumata slaba (9% grasime), o lingurita de parmezan deshidratat, un varf de lingurita de piper.
Am tocat sunca foarte mic, am amestecat praful de copt cu faina si am amestecat apoi foarte bine toate ingredientele. Compozitia rezultata nu este de consistenta unui aluat, ci mai moale si lipicios.
Nu am forma speciala pentru chifle si nici forma de briose, asa ca am improvizat niste forme din folie de aluminiu.
Am pus cate o lingura de compozitie in fiecare forma si le-am bagat la cuptor, la 200 g, pentru 10 minute.
Le-am scos, le-am pensulat cu putin lapte, am presarat putin cascaval ras si le-am mai copt 5 minute.
Au fost foarte bune, pufoase, usor picante, cu o aroma usoara de afumatura ( data viitoare o sa pun mai multa sunca, ar fi fost si mai bune putin mai “afumate”).
0 comments:
Post a Comment