Saturday, April 25, 2009

Acordeoane din cartofi

DSCF3047 (Small)

Reteta asta am vazut-o la Happy de pe forumul culinar.ro si de atunci o fac in diverse combinatii.

Ingrediente:
Cartofi, unt, cascaval, carnati, sare, piper, folie de aluminiu.
Cartofii se curata de coaja si se taie felii incomplete, astfel incat sa-i putem desface ca pe un evantai.
 
DSCF3057 (Small)
 
Intre feliile de cartof se pun felii de carnat, alternand cu felii de unt. Daca untul este tare, din frigider, felia de unt se aseaza mai usor,  daca s-a inmuiat, eu ma ajut cu lama unui cutit pentru a o aseza.
Cand toate spatiile dintre felii sunt pline, se aseaza o felie de cascaval (sau cascaval ras) deasupra si se impacheteaza in folie de aluminiu. Eu am grija ca folia sa nu fie stransa pentru a nu se lipi de cascaval.
 
DSCF3067 (Small)  
Se pun cartofii astfel impachetati in tava de aragaz si se coc la temperatura potrivita 20- 30de minute.
Carnatii se pot inlocui cu sunca afumata, salam sau ce va mai place si se pot deasemenea asezona cu diverse mirodenii .

1 comments:

Dana said...

miam!

Post a Comment