Foarte simplu de facut, acest tort este desertul perfect dupa o masa mai consistenta, fiind foarte usor si racoritor in acelasi timp. Merge foarte bine si dupa o masa simpla sau chiar in loc de masa, pentru iubitorii de dulce ( printre care ma numar :)) ).
Pentru un tort cu dimensiunea de 26 cm in diametru am folosit:
400 g piscoturi, 600 ml smantana pentru frisca, 250 g capsune congelate, 2 plicuri de budinca de vanilie Dr. Oetker, 600 ml lapte, 120g + 6 linguri zahar, 750 ml suc de capsune Pfanner, cateva picaturi de suc de la o lamaie.
Am preparat cele doua plicuri de budinca cu 120g zahar conform instructiunilor de pe plic, injumatatind insa cantitatea de lapte indicata ( pe plic se specifica 600 ml pentru un plic de budinca, iar eu am folosit cantitatea indicata pentru ambele plicuri).
Cand s-a ingrosat am luat-o de pe foc si am lasa-o sa se raceasca. Budinca racita trebuie sa fie destul de groasa, sa nu curga.
Am batut 200 ml smantana pentru frisca cu 2 linguri de zahar pana cand am obtinut o frisca tare, apoi am adaugat-o peste peste budinca racita si am mixat pana cand s-a omogenizat.
Intr-un vas am pus un pahar de suc de capsune ( eu recomand sucul de la Pfanner, e foarte parfumat si suficient de dulce ) si am inmuiat pe rand piscoturile, adaugand treptat suc atunci cand era necesar.
Piscoturile nu trebuie neaparat sa fie complet imbibate in suc,e suficient doar la suprafata, mijlocul poate ramane tare deoarece vor mai absorbi lichid cat timp tortul va sta la rece.
Am imbracat cu piscoturile inmuiate fundul si peretii unei tavi de tort cu pereti detasabili, folosind jumatati de piscoturi pentru pereti.
Am pus crema inauntru, niveland putin deasupra,
apoi am adaugat capsunele ( dupa ce am pus deoparte cateva pentru decor), avand grija sa intre bine in crema.
Am acoperit stratul de crema cu un alt rand de piscoturi inmuiate.
Am batut cele 400 ml de smantana ramase cu 4 linguri de zahar si cateva picaturi de lamaie pana cand am obtinut o frisca tare. Am pus un strat de frisca deasupra si am decorat cu capsune, putina cacao si restul de frisca.
L-am dat la rece pentru cateva ore, apoi am detasat peretii si l-am servit baietilor nerabdatori. :))
Noua ne place foarte mult, mai ales copilului care este un fan declarat al capsunelor. In plus, e foarte usor de facut, nu necesita cuptor sau vreo procedura complicata, poate fi facut si de un incepator fara risc de esec.
56 comments:
Imi lasa gura apa numai cand vad ultima poza... Cred ca a iesit foarte usor si racoros la gust! Cine m-o fi pus sa intru la ora asa tarzie aici... :))) Felicitari pentru tort... l-am trecut pe lista prioritatilor! Mercic!
Oh my, superb Narnia. :)
Am sa-l incerc musai si eu insa am de gand sa fac tortul Opera in zilele urmatoare(pt bunica mea, care implineste 88 de ani :) ) ... o sa-ti povestesc cum a iesit. Un w-end superb iti doresc! :))
Multumesc frumos, Nally. Imi pare rau ca ti-am facut pofta, sa stii insa ca nu necesita mult timp de preparare, mai mult dureaza sa se raceasca. :))
Ti-am vizitat blogul, mie nu mi se pare deloc ca mana de pe aparat ti-ar fi ruginit. :)
Week-end placut!
Te sarut, Andreea, multumesc frumos.
La multi ani bunicii tale. Daca vrei sa faci un tort dupa reteta mea de prajitura, trbuie sa stii ca pentru o tava de tort cu diametrut de 26 cm, cantitatile sunt cam mari. Eu am facut prajitura in tava de aragaz, am explicat acolo cum, iar cand am facut-o sub forma de tort, am facut doar 3 sferturi din cantitati. Merge si cu jumatate din cantitati, dar e foarte la limita si trebuie sa fii foarte atenta cum distribui crema pentru a fi sigura ca iti ajunge. Deci, e de preferat sa faci 3/4 din cantitatile pe care le-am dat, altfel foile de blat vor iesi prea groase si probabil straturile de crema nu vor fi cum ar trebui. Daca ai intreabari sau te pot ajuta, nu ezita sa-mi spui.
Un week-end placut si multa sanatate bunicii tale. :)
Multumesc frumos pt urarile de bine si pt precizari Narnia. Am sa revin sa-ti povestesc si cu siguranta am sa pun reteta si pe blog.
Taina: am mintit cu varsta bunicii, de fapt implineste 22 de ani :))) (e nascuta pe 29 februarie :) )
te pup
Cu mult drag, Andreea! Tin pumnii sa placa tuturor si sa fie si pe gustul tau.
Am ras cu pofta de varsta bunicii, trebuie sa fi fost tot timpul o sursa de glume in familie. In copilarie aveam un vecin care ne dadea problme de logica copiilor de pe strada, una din ele era ceva asemanator cu situatia bunicii tale, trebuia sa ne dam seama de ce o persoana implinea o varsta de 4 ori mai mica, chiar daca se nascuse mult mai devreme. A trebuit sa crestem ca sa ne dam seama de ce, dar ne prefaceam tot timpul ca nu stim raspunsul. :))
O imbratisare din toata inima bunicii tale si sa dea Domnul sa-i faci un tort si cand implineste 30 ani. :)
Foarte bine arata si foarte eleganta.Un pupi si weekend placut!
Un blog periculos de apetisant,fie-ti mila,mai sunt unii pofticiosi,ce faci cu ei?Felicitari.
Nerabdatoare as fi si eu sa gust asa tort delicios.Weekend placut sa aveti.
mmm, toate gusturile din tortul asta imi sunt favorite! cred ca-i prima data cand vad capsuni congelati folositi intregi in crema, nu mi-ar fi dat prin cap! astia ce se gasesc acuma proaspeti nu-s ca aia din sezon, dar asa se evita toata problema, misto!
Poate nu e un tort pe care sa-l faci pentru o ocazie foarte speciala, dar petru familie, cand ai pofta de ceva dulce, e foarte potrivit. Multumesc frumos, Paradis. :)
Lucian, daca esti pofticios nu e bine sa intri pe blogurile culinare, decat daca te pricepi la bucataie sau ai pe cineva care sa-ti prepare ce vrei. :)))
Eu te-as invita cu drag pe micul meu blog foto, l-am vizitat pe al tau si imi dau seama ca am cu siguranta ce sa invat de la tine.
Multumesc frumos pentru vizita si comentariu si iti doresc un week-end placut!
Micule, ma bucur sa te revad. Te-as invita cu drag la o felie si un pahar de vorba, cine stie poate ca vom avea ocazia vreodata. Un week-end placut si voua! :)
Draga Dana, sa stii ca eu prima data l-am facut fara sa am o reteta, era week-end, aveam pofta de ceva dulce si nu aveam chef sa ies din casa, asa ca m-am uitat sa vad ce ingrediente am si ce pot sa fac rapid din ele. Cum copilului ii plac mult capsunele, m-am gandit ca ar fi mai fain sa le pun intregi, ca la tarta. Cum nu e perioada lor si nu sunt foarte parfumate, am apelat la sucul de capsune care are o aroma puternica de capsune si am insiropat piscoturile cu el. Baietilor le-a placut foarte mult, asa ca saptamana urmatoare a trebuit sa fac altul. :))
Te pup cu drag, un week-end fain!
La cum arata tortul, dar mai ales sectiunea salivez pe tastatura. Multumesc pentru reteta.
imi ploua in gura... de pofta si nu glumesc!:D
Narnia, ca de obicei, retetele tale aduc ploaia :)):P (de pofta, nu de alta)
Imi place tare mult penultima poza, cum sta tortuletul asa cumintel si asteapta sa fie devorat :D
narnia ma faci sa ma mut la balamuc.si eu am o mare pasiune pentru capsuni ca si fiul tau.acum mi-am facut de treba ca sigur fac tortul asta.pana atunci insa arunca si la mine macar imaginea reflectata din farfurie.:))
pupici
Ana, cu multa placere. Mai am in plan unul zilele urmatatoare, poate chiar maine, dar nu m-am hotarat inca ce combinatie sa fac. Ma gandesc si la ceva ciocolata pe langa capsune. :))
Draga Diamond, imi pare rau, zau. Daca as putea v-ams aduna pe toate si as face cateva torturi sa ajunga tuturor. :)). Te pup cu drag.
Olgutza, multumesc frumos. Totruletul saracu' a stat cumintel foarte scurt timp, pana l-au vazut baietii, eu l-am "mesterit" in bucatarie fara sa vada ei si l-am lasat in balcon la racit ( era foarte frig).
Te pup si eu. :)
Ti-as arunca tot tortul, ca ieri am cumparat tot ce trebuie si pot sa fac inca unul imediat, dar ma gandeam sa mai diversific, pe asta l-am facut deja doua week-enduri la rand. Daca te hotarasti sa-l faci, fii foarte atenta la cantitatea de lapte pe care o adaugi la budinca, budinca racita trebuie sa fie destul de tare, altfel de la frisca se va inmuia prea mult si tortul nu va avea o tinuta frumoasa. Adica, va fi la fel de gustos, dar nu se va taia in felii frumoase. :)
Pupici si de la mine.
Superb, ca de obicei! :)
Miamiii, ce bunut tort ai facut. Sanatate stim noi cui si te pupicic mult!
Superb arata
NMultumesc frumos, Ina. :)
Draga mea yafa, sa stii ca intr-adevar e bunut si pentru noi e un desert perfect pentru sfarsitul de saptamana. Multumesc frumos pentru gandurile bune. :) Pupici si de la noi. :)
Laura, multumesc frumos. :)
Delicios si aspectos...brava!
ciao!
MAGNIFIQUE!!!!!!!!!!!!!!
BRAVO!
ioi.. tulai doamne .. nu mi-a ajuns un pachet de servetzele si inca tot imi curg balutze ...
CE buuna idee! MAi ales pentru copiii, e perfect!
Ciao ñ¡¢ø£ëtå! Mersi frumos. :)
Merci Nadjibella! Bise et bonne journée.
:)))))
Imi pare rau pentru servetelele tale si pentru balute, dealtfel.
Bine ai venit, Gospodina de Criza! Intr-adevar e bun pentru copii, dar nici adultii nu se dau in laturi. Merci frumos pentru vizita!
Am venit din nou! Nu ai nimic bun azi?
GDC
Bine ai revenit, GDC. Din pacare nu am nimic nou, am fost putin mai ocupata decat de obicei si nu am avut vreme sa postez. mai am un tort in asteptare, trebuie numai sa micsorez pozele si sa scriu reteta. O sa incerc sa o postez cat mai repede, dar nu pot sa spun exact cand. Te sarut si iti doresc o saptamana fruoasa si un 1 martie minunat.
Iti doresc un 1 Martie fericit
si o primavara care sa iti infloreasca intregul an.
buna narnia as vrea sati spun ca imi pare rau daca teai suparat pe mine din pacate nu am experienta cu calc si nu stiu cum sami fac un blog privat,dar daca imi explici promit sa trec toate retetele pe privat,apoi daca io lam dat la setari ca blogul meu sa fie ascuns,de ce nu e ???scuzam ca nu are nici o treaba cu reteta asta,dar nu stiu unde asi putea sati scriu asa ca daca vrei sami raspunzi poti trimite aici alina_valentina_88@yahoo.it.MULTUMESC
Mariette, iti multumesc foarte mult pentru urari si iti doresc sincer o primavara frumoasa si insorita, plina de bucurii, dragoste si sanatate. :)
Alina, nu e niciun necaz, nimeni nu s-a nascut invatat, iar atat timp cat exista bunavointa, restul se poate aranja. :) Am vrut sa iti scriu un e-mail, dar am vazut ca blogul este deja privat. Nu m-am suparat pe tine, doar am vrut sa-ti arat care sunt caile existente pentru a solutiona problema fara ca oamenii sa se supere. Atat timp cat e privat, il vezi doar tu, dar daca vrei sa fie public, precizezi de unde ai luat reteta si pozele si pui un link catre reteta originala.
O primavara frumoasa si linistita iti doresc!
Narnia, ce tortulet frumos si fresh! Merita facut si cand sunt capsunele in sezon. O primavara frumoasa si de-abia astept sa vad ce ai mai pregatit!
Multumesc frumos, Elena! In ultima vreme anumite imprejurari m-au tinut departe de bucatarie asa ca nu am putut posta nimic nou. Sper ca de saptamana viitoare sa pot reveni la activitatile mele culinare. :))
O primavara frumoasa iti doresc si eu si numai bine! :)
ce bunatateeee
Hi ,te asteapta niste premi la mine pe blog de 8 Martie daca iti face palcere sa-l ridici .....
ce apetisant!Te astept la mine cu premii frumoase!te pup!
La mine pe blog te asteapta niste premii.La multi ani de 8 Martie!
un concurs pe blog, poate te atrage. Te pup.
Draga mea,sper ca esti bine,ca nu te-am mai vazut demult!Te pup,si-ti doresc o primavara minunata!
Yummy vreu si eu acuma :)
ce gâteau aux fraises est magnifique en plus il doit être excellent j'en raffole
bonne soirée
Anca, Mimi, Veronica, va multumesc mult de tot pentru premii si va rog sa ma iertati pentru intarzierea cu care va raspund si le ridic.
O primavara frumoasa va doresc si voua, sa va bucurati de ea alaturi de cei dragi!
Ina, a fost interesant concursul, imi pare rau ca nu am putut sa fiu activa la momentul respectiv. O sa urmaresc cu drag urmatoarele concursuri.
Maya, multumesc mult pentru intrebare. Si la voi sa vina primavara cu bucurii, liniste si sanatate. :)
Te pup cu drag!
Lorena, tu spune-mi cand ajungi, ca eu ma duc sa-l pregatesc. :))
Merci beaucoup Fimère, ce gâteau c'est tres bon et tres facile a faire.
Bonne journée à toi! :)
Post a Comment