Este o reteta atat de simpla, care necesita un timp de preparare atat de scurt, dar in acelasi timp este atat de gustoasa, incat este pacat sa nu o incercati.
Reteta a fost postata de Ina pe blogurile ei: Lifestyle blog si Retete vegane si, desi nu-mi place mustarul, combinatia de ingrediente si simplitatea retetei m-a determinat sa o incerc. Celor care nu cunosc inca blogurile Inei si activitatea ei de promovare a unei alimentatii sanatoase, le recomand cu caldura sa le viziteze la adresele de mai sus. Vor gasi o multime de retete deosebite, usoare, sanatoase si superb prezentate.
Pentru prepararea cartofilor am folosit: o jumatate de kilogram de cartofi, o lingura de ulei masline, o lingura si jumatate de mustar, 1 lingurita de oregano uscat, 2 catei mici de usuroi , sare, piper.
Am curatat cartofii, i-am taiat cubulete de marime potrivita, i-am spalat si i-am uscat usor cu un prosop curat.
Am pisat usturoiul si l-am amestecat cu restul ingredientelor, obtinand un sos grosut.
Am tavalit cartofii prin sosul respectiv, apoi i-am pus intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.
I-am copt in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius, timp de 30 minute. I-am servit alaturi de frigarui de pui. Sunt deosebiti, foarte fragezi si aromati, fara sa dea insa respiratiei aroma de usturoi. O sa ii refac destul de des, sunt de preferat cartofilor prajiti si au cu siguranta mai putine calorii.
Multumim frumos pentru reteta, draga Ina. Au fost minunati.
15 comments:
Si mie imi plac retetele Inei! Si ale tale!
Inca o idee foarte buna pentru prepararea cartofilor. o zi minunata! Cami
Multumesc frumos, Irina. Si eu iti urmaresc blogul si imi place mult cum scrii, singurul meu necaz e ca n-am gasit nici-un buton sa ma abonez la postari prin e-mail, trebuie de fiecare data sa caut blogul.
Cami, tare ma bucur sa te vad din nou pe aici. Si mie mi-a placut ideea, mai ales ca in perioada asa s-a mobilizat si copilul si vrea sa tine o dieta mai sanatoasa, ieri am facut amandoi gimnasitca si in locul crtofilor prajiti, i-am dat cartofii astia. i-au placut oarte mult, astazi mi-a cerut iar, deci am sa-i repet. :)
wow, ce cuvinte frumoase ai scris. Multumesc mult draga mea. Ma bucur mult cand vad ca oamenilor le plac retetele pe care le postez. Intr-adevar cartofii acestia sunt gustosi. O gramada de persoane i-au incercat si verdictul a fost unanim: deliciosi! Multumiri fie aduse siteului cevabun.ro pt promovarea retetei! Te pup!
Cuvintele le-am scris cu tot dragul, Ina. Ai toata admiratia mea pentru timpul si efortul pe care-l investesti pentru a promova un stil de viata sanatos. Chiar daca nu am optat pentru un regim vegetarian, raw etc, apreciez mancarurile usoare, bazate pe legume si fara multa grasime. Copilului i-au placut atat de mult cartofii astia, incat e a treia zi la rand cand imi cere sa-i fac. Asa ca, inca o data multumiri. Te pupam si noi. :)
Am incercat multe feluri de cartofi copti, dar cu mustar inca nu. Cred ca sunt tare buni, abia astept sa-i incerc...poate pe duminica :)
Sunt foarte buni Hana, au o crusta aromata si usor picanta, iar in interior sunt pufosi. Na ne-au pacut mult de tot, sper sa fie si pe gustul vostru.
Trebuie sa-mi fac timp sa-i incerc ca sunt pe gustul meu.. poate asa il fac si pe sot sa manance ca nu prea e fan cartofi copti/prajiti :D
Olgutza, sa stii ca nu necesita mult timp de preparare, cam 10 minute, cat sa cureti cartofii si sa tai si sa amesteci ingredientele pentru sos. In rest, cat stau la cuptor poti folosi timpul pentru alte treburi. Domnul meu nu mananca usturoi, dar cartofii astia i-au placut si lui. :)
Ce buni sunt, si eu i-am vazut pe blogul Inei si ca si tine m-am pus pe treaba i-am facut alaturi de carnita...Sunt miamiii. Ai tai ai iesit tare frumosi,si sa spui stii tu cui ca poate fi mandru cu pozele...Pup mare
Poti fi sigura ca nu ratez ocazia sa-i spun. :)) Multumesc mult si te pup si eu cu drag.
Ma bucur ca datorita vizitei tale am gasit acest blog care-mi place. Sigur voi intra destul de des pe aici.
Si eu ma bucur de vizita si iti multumesc, ghiocel. Te astept oricand cu drag. :)
M-am inscris deja, multumesc frumos pentru invitatie!
Un week-end placut.
Narnia
Post a Comment