Baietilor le place mult salata de boeuf, ceea ce nu pot sa spun spune si despre mine. Mananc atunci cand fac, dar numai in cantitati mici si doar daca nu are decat putina maioneza. Este unul din motivele pentru care salata mea de boeuf nu este niciodata acoperita cu un strat de maioneza, asa cum se obisnuieste pentru decorare.
Am folosit 4 cartofi fierti mari, nu din cei fainosi, ci din cei care raman fermi dupa fierbere ( in poze apar mai multi, dar am avut nevoie si pentru altceva ), 4 morcovi medii, o conserva mica de mazare, 450 g carne vita, 10 castraveti murati ( nu erau prea acrii ), 2 ardeii grasi murati ( pusi de mine dupa reteta de AICI ), o lingura de mustar, sare, piper, maioneza. Am facut maioneza din mai multe oua, pentru ca am avut nevoie si pentru altceva, dar la salata am pus doar cateva linguri ).
Stiu ca sunt diferite metode de preparare si de fierbere, eu am procedat asa:
Cu o seara inainte de preparare am tocat cubulete mici castravetii si gogosarii, le-am lasat putin sa se scurga, apoi le-am impachetat intr-un prosop curat si gros si le-am lasat peste noapte. Prosopul are rolul de a absorbi lichidul din ele , lichid care altfel se va amesteca in salata si aceasta isi va pierde tinuta. Exista desigur posibilitatea de a le stoarce, dar in acest caz isi vor pierde forma.
A doua zi am spalat cartofii si morcovii si i-am fiert in coaja. Mie mi se pare ca au un gust mai bun daca sunt fierti in coaja, in plus, au avantajul ca se curata mai usor.
Carnea am pus-o separat la fiert, in apa cu putina sare.
Separat am fiert ouale pentru maioneza.
Cand totul a fiert, le-am lasat putin sa se raceasca, am curatat legumele de coaja, le-am scurs foarte bine si am taiat totul cubulete de circa jumatate de centimetru si le-am amestecat cu muraturile deja tocate. Va dezvalui unul din trucurile mele … cand vreau ca in salata sa se simta mai bine unul dintre ingrediente ( de exemplu gogosarii ), tai in cubulete mai mari ingredientul respectiv.
Cand am terminat de tocat toate ingredientele, am preagatit maioneza din 6 galbenusuri fierte si doua crude, o lingurita de mustar si 500 ml ulei. E important ca maioneza sa fie tare, sa nu curga daca intoarcem castronul.
Peste ingredientele tocate am pus o lingurita de sare, 1 lingurita plina de piper, o lingura si jumatate de mustar apoi am adaugat treptat cate o lingura de maioneza, amestecand dupa fiecare, pana cand am ajuns la consistenta dorita.
Asa cum am spus, noua nu ne place salata cu multa maioneza , deci salata mea a avut doar 4-5 linguri, atat cat sa inorporeze bine ingredietele si sa aiba o tinuta frumoasa.
Cum nu sunt o mare decoratoare, nu am pus decat un omulet de zapada ( cam chinuit ) si un bradut din castravete, o sa va rog deci sa scuzati lipsa unui decor spectaculos.
Salata in schimb a fost buna, asa ca domnul meu m-a rugat sa mai fac una si pentru revelion. Pun aici si poza celei de-a doua.
0 comments:
Post a Comment