Thursday, January 7, 2010

Chec cu branza

DSCF7995s_wm (Large)

Reteta am luat-o de pe blogul lui Edith si, ca orice reteta pe care am incercat-o de la ea, a avut succes la masa noastra. E foarte simplu si rapid de facut, iar gustul e minunat.

 

DSCF7978s_wm (Large)

Am folosit:

- 3 oua,

- 200 ml smantana,

- 200 g faina,

- 1 plic de drojdie uscata

- 150 g branza feta ( aici nu gasesc telemea, dar exista o feta mai sarata care seamana destul de bine )

- putin cascaval ras (optional ).

DSCF7979s_wm (Large)

Am mixat bine ouale intregi, am adaugat smantana si am mixat in continuare pana cand a fost bine incorporata,

DSCF7980s_wm (Large)

am amestecat drojdia cu faina si le-am adaugat in compozitie

DSCF7981s_wm (Large)

si am mixat in contiuare pana la omogenizarea amestecului.

DSCF7983s_wm (Large)

La sfarsit am adaugat branza strivita bine cu furculita. ( Atentie ! –daca branza este destul de sarata, nu mai adaugati sare ! ) si am mai mixat putin. Am turnat amestecul in tava tapetata cu hartie de copt.

DSCF7984s_wm (Large)

Am lasat checul la dospit la cald pana cand a crescut bine, apoi am presarat deasupra cascaval ras si l-am copt cca 40 minute la 180 grade Celsius. L-am taiat cand s-a racit.

Checul a crescut bine in cuptor, dar dupa ce l-am scos a dat putin inapoi, dar asta nu i-a afectat cu nimic gustul, care s-a completat de minune cu chiftelutele de pui si rosiile cherry pe masa de revelion.

Multumim frumos, Edith pentru reteta !
DSCF7991 s_wm (Large)
DSCF7993s_wm (Large)

0 comments:

Post a Comment