Frigaruile sunt un fel de mancare extrem de simplu de facut, dar in acelasi timp foarte gustos. Eu fac adeseori , in diverse combinatii, atat cu carne ( porc, piept sau pulpe de pui ),
cat si doar cu legume, in special in perioadele cand vrem sa scapam de cateva kilograme.
Pentru ca ne plac foarte mult la frigarui, folosesc aproape intotdeauna : dovlecel, rosii ( doar partea fara seminte ) , ceapa, ardei gras. Atunci cand vreau sa fie vegetariene, inlocuiesc carnea cu ciuperci.
Eu spal intai legumele, si le tai felii de marimi aproximativ egale. Carnea o tai cuburi tot la dimensiunea feliilor de legume. Nu trebuie sa fie extrem de mari/groase pentru a fi patrunse bine atunci cand le frigem.
Le infig apoi succesiv pe betele de frigarul, le pun putina sare si le coc ori pe gratar, ori pe aragaz, intr-o tigaie antiaderenta, pe care o ung in prealabil cu putin ulei. Eu le coc la temperatura potrivita spre mare.
Cele cu legume sunt foarte bune ca si garnitura la o friptura sau chiar ca atare, in perioadele de post sau regim de slabire.
2 comments:
Asa mi-ai facut o pofta !
Very nnice blog you have here
Post a Comment