O reteta ungureasca de oua umplute pe care am gasit-o pe un site in limba engleza, nu-mi aduc aminte care, acum ceva timp. Azi m-am decis sa le refac, aveam cam multe oua prin frigider si vroiam sa le folosesc, nu-mi place sa le tin prea mult.
Am folosit albusuri de la 9 oua, galbenusuri de la 6 oua, 100 g sunca afumata, 50 g unt, o lingurita de mustar, 4 linguri de smantana, sare, piper.
Am fiert 9 oua tari (cu restul am facut un quiche si mi-au mai ramas doar cateva), le-am pus in apa rece cateva minute, apoi le-am curatat si le-am lasat sa se raceasca bine.
Le-am taiat in jumatati si am scos galbenusurile, pe care le-am pus in robot impreuna cu sunca, untul, mustarul, sarea piperul si smantana.
Le-am tocat marunt, iar cu pasta obtinuta am umplut jumatatile de ou. Le-am decorat cu putin ardei rosu si o frunza de patrunjel, ideal ar fi fost putin gogosar acru, dar nu mai aveam.
Pofta buna !
4 comments:
Ce pofta mi-ai facut de oua umplute,offf....Arata grozav de apetisante. O saptamana frumoasa
Multumesc frumos. Nu mai facusem de foarte mult timp, in ultima vreme a fost destul de cald si n-am prea gatit, decat feluri rapide, de acum o sa itru mai des in bucatarie.
Hmm arata foarte bine ouale umplute si cam tot ce-ai facut aici. O sa te urmaresc si o sa ma inspir din retetele tale, cred ca sunt foarte bune. Multa sanatate!
Multumesc frumos, Livia. Ti-am vizitat si eu blogul ieri si ti-am admirat torturile, am scris un comentariu, dar nu stiu de ce, nu am reusit sa-l postez. Am incercat de cateva ori, apoi am renuntat.
Post a Comment