Friday, June 12, 2009

Orez cu legume

 

Combinatia de orez cu diverse legume este o garnitura care merge foarte bine cu pui, peste, cremwursti  etc. Eu fac rareori cu aceiasi combinatie de legume, de obicei pun ce am prin casa sau ce mi se pare potrivit in momentul respectiv.

De data asta am folosit : o ceapa mare, un morcov, o bucatica de castravete, o bucatica de dovlecel, o ceasca de ciuperci din conserva, 4 linguri de porumb din conserva, o jumatate de ardei gras mare, 4 felii mari de sunca de curcan, 2 pungi de 125 g de orez, supa de pui, 4-5 linguri de ulei.

Am spalat bine orezul ( cu tot cu punga, desigur ) in mai multe ape, pana cand apa a ramas curata, apoi l-am fiert in supa, conform instructiunilor de pe cutie. In mod obisnuit il fierb in apa cu putina sare, de data asta s-a intamplat sa am  supa. Nu pot sa spun ca a fost vreo diferenta de gust majora, astfel ca data viitoare o sa-l fac tot cu apa.

 

DSCF3652s

 

Dupa ce a fiert orezul, am scos pungile si le-am lasat sa se scurga foarte bine.

Cat timp a fiert orezul am tocat  dovlecelul si castravetele cubulete mici, ardeii julien si ciupercile le-am maruntit putin.

 

DSCF3649s

 

Ceapa si morcovul le-am tocat la robot (n-am avut chef sa plang) si le-am pus la calit in putin ulei de masline. Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat cipercile, dovlecelul si ardei si am mai calit putin,

 

DSCF3653s 

apoi am adaugat sunca, castravetele si porumbul.

 

DSCF3656s 

Dupa ce le-am mai calit 2-3 minute am adaugat orezul bine scurs si le-am mai calit impreuna cateva minute.  Durata totala de preparare este de cca 25 minute.

Aici, gata sa fie mancat. Pofta buna !

 

DSCF3660s

2 comments:

alina said...

Pare delicios, o sa-l incerc si eu cu pui la gratar

Narnia said...

Si eu il prefer cu pui, dar merge foarte bine si langa un cremwurst, peste sau un snitel.
Mie mi se pare foarte usor de facut, in plus este si mai sanatos si mai economic decat pungile congelate de orez cu legume din supermarketuri.

Post a Comment