Monday, January 25, 2010

Shaorma

DSCF8273s_wm (Medium)

De cand am incercat prima reteta de lipii, copilul si-a exprimat dorinta de shaorma, asa ca a trebuit sa fac. N-am mai facut pana atunci, asa ca dupa ce am citit o multime de retete diferite, am constatat ca ingredientele si condimentele utilizate variaza destul de mult de la o zona la alta. In concluzie, am hotarat ca voi tine cont la prepararea ei de gusturile lui si de ingredientele pe care le am la indemana, chiar daca nu va fi o shaorma ca la carte.

Am folosit reteta de lipii rapide la tigaie, din ingredientele date acolo ies 6 lipii destul de mari.

Am mai folosit: 1 piept de pui ( pentru 2 shaorma ), 2 linguri ulei, un varf de cutit de cumin, un varf de cutit nucsoara, o lingurita boia ardei dulce, 1/2 lingurita de chili, sare, piper, cateva frunze de salata verde, 2 frunze de varza rosie, 3 cartofi prajiti, 2 castraveciori murati, o lingura maioneza, 2 linguri de iaurt mai gros, 3 catei de usturoi, sos pentru spaghetti ( cumpar eu un sos pe care il folosesc in loc de kecthup, e tot subtire si are gust mai bun ).

Am prajit cartofii.

DSCF8236s_wm (Medium)

Pieptul de pui l-am taiat cubulete pe care le-am tavalit apoi printr-un amestec de ulei, chili, boia, cumin, nucsoara. Le-am fript apoi intr-o tigaie antiaderenta. N-am adaugat ulei, a fost suficient cel cu care erau unse ca sa nu se lipeasca.

DSCF8269s_wm (Medium)

Am strivit usturoiul si l-am pisat fin, apoi l-am amestecat bine cu maioneza si iaurtul.

Am taiat subtire frunzele de varza, am taiat salata si castraveciorii.

Am pus cartofii si carnea pe o jumtate a lipiei,

DSCF8249s_wm (Medium)

am adaugat celelate ingrediente, apoi am turnat deasupra sos de usturoi si de spagheti ( sau ketchup pentru cine prefera ).

DSCF8251s_wm (Medium)

Am rulat strans, incepand cu partea umpluta, cu grija sa nu cada ingredientele si am infasutat jumatate din ea intr-un servetel mai gros.

DSCF8273s_wm (Medium)

Pentru domnul meu am inlocuit sosul de usturoi cu sos andaluz de la Heinz. Au fost bune in ambele variante.

16 comments:

Ina Todoran said...

Apai draga mea, arata de zile mari! Ce pofta mi-ai facut de shaorma, mama mama! Eu cumparam pe vremuri shaorma de la un fast food turcesc din oras si stiu ca atunci cand am cerut prima data "O shaorma fara carne", tipul s-a uitat lung la mine si m-a intrebat: "Da' atunci cu ce?!"; eu: "pai cu restul!" =)) Mie imi place lipia de mor, ca si sosurile alea bune de tot. Na ca mi-ai trezit amintiri si pofte si acum musai trebuie sa o fac. In varianta raw cred...

Narnia said...

Chiar ma gandeam cand am vazut ca esti interesata de lipii, cum ai sa reusesti sa le faci in varianta raw. Carnea ma gandeam ca ar putea din inlocuita, dar la lipii m-am impotmolit, nu mi-a venit nicio idee. Sper sa gasesti o varianta raw care sa te satisfaca, o sa urmaresc sa vad cum adaptezi. Oricum, ultima prajitura raw pe care ai postat-o este demna de orice masa. Arata impecabil.

yafa said...

Adica asa esti matale pe light? Doamne ce bunuta trebuie sa fie,mi-ai facut mare pofta, ai sa ma faci sa-mi fac bagajelul si sa-ti sun la usa!Pupatura

Narnia said...

Te astept cu drag, scumpa doamna ! Si sa stii ca am fost cuminte, mie nu mi-am pus cartofi prajiti, doar piept de pui si multe verdeturi. Oricum, am slabit doua kg. :P Spatamana asta mi-am pus in gand sa fac o prajitura. :))

Miha said...

Eu nu-s la dieta. Cate portii imi dai? :)))

Narnia said...

Cate vrei, fac o caruta de lipii, dar daca vii te punem sa ne faci tort, fac si pauza de regim pentru un tort de al tau. :))

Elena Toma said...

Bine ca na vazut cobaiul (fiul) meu creatia!!!! Nu conta cat de obosita sunt, imi si facea comanda: maaaaami, please! Asa ca norocu' meu... Dar tot faina e! Felicitari!

Narnia said...

Draga Elena, asta cred ca e valabila pentru toti fii/ficele. :)) La noi au fost binevenite, nu mai mancasem de cativa ani buni, in plus, nu dureaza prea mult sa le pregatesti. In maxim o ora, cu tot cu framantat si copt lipiile, sunt gata.
Multumesc mult si te pup cu drag.

Elena Toma said...

M-am gandit sa aduc un zambet, asa ca la mine te asteapta o leapsa simpatica. Daca vrei sa te amuzi, ridic-o si da-o mai departe! Cu drag, Elena

Narnia said...

Multumesc pentru leapsa, Elena. Problema este ca n-as putea sa dau un raspuns clar la ea.Singurele lucruri pe care le am intotdeauna la mine sunt cheile,actele, portmoneul si telefonul si in cele mai multe cazuti o carte. In rest, se schimba in functie de locul unde merg. Nu-mi place sa car cu mine lucruri inutile, asa ca nu iau decat strictul necesar.

yafa said...

hai ca mi se facu dor de tine...tot la shaorma esti? ;) Mai tu mi-ai pus gand rau! sunteti bine? Pupic

Narnia said...

Si mie mi-era de tine, nici tu nu ai prea aparut. Copilul e mai bine, noi ( mosnegii :)) ) mai avem putin pana scapam de viroza asta. Tot la shaorma, dar am mai culinarit cate ceva intre timp, probabil o sa le pun maine daca am vreme.
Voi sunteti bine ? Te pupic si eu cu mult drag. :)

Miha said...

Multa sanatate Narnia draga! Voua mosnegilor :)) si mai ales copilului.

Pup si zi buna.

Narnia said...

Miha, te pupcu drag. Merci frumos, nu e nimic grav, doar o viroza prapadita, nu ne lasam noi mosnegii asa usor. :)) Ma bucur mult ca cei de la Margaritar au decis sa schimbe regulamentul si sper ca toate retetele tale postate de altii sa fie scoase din concurs.
O zi frumoasa si la voi !

Nadji said...

Une recette comme je les aime.
Je note.
A bientôt.

Narnia said...

Merci beaucoup pour la visite. J'en suis sure que tu vas aimer.
A bientôt.

Post a Comment