Thursday, January 7, 2010

Chiftelute din piept de pui

 

 

DSCF7996s_wm

 

Fac destul de des chiftelute, dar nu am postat niciodata vreo reteta. Pe 31 decembrie, daca tot eram cu aparatul la indemana, am facut si cateva poze cu chiftelutele, asa ca le pun si pe ele aici.

 

Am folosit : 2 bucati de piept pui , o ceapa medie, 3 catei de usturoi, o felie mare de paine toast, inmuiata in apa si stoarsa b ine, o legatura mica de patrunjel, 4 linguri praf de piure de cartofi, sare, piper, un ou . Daca amestecul este prea dens, mai adaug cate putin nou batut, ca sa fiu sigura ca nu se inmoaie prea tare. Uneori mai adaug un morcov, dar de data asta nu am pus.

 

DSCF7952s_wm (Large)

 

Eu procedez in cel mai simplu mod. Pun ingredientele in robot, la tocat, pana cand se omogenizeaza totul.

 

DSCF7964s_wm (Large)

 

Din compozitia obtinuta formez chiftelute mici, in forma de bilute, pe care le tavalesc prin faina.

 

Acum le-am prajit intr-un wok cu mai mult ulei, bine incins, la temperatura mai mare. , dar sunt foarte bune si coapte in cuptor.

 DSCF7974s_wm (Large)

2 comments:

Elena Toma said...

In semn de apreciere pentru ceea ce faci aici te asteapta la mine doua premii. Daca-ti face placere, te rog sa le ridici si sa le oferi cui iti place. Aceste premii sa-ti poarte noroc in noul an si sa reusesti in tot ce ti-ai propus!

Narnia said...

Multumesc tare mult. :) Am sa trec sa le iau si am sa le postez si eu cat de repede pot. Un an nou plin de bucurii, sanatate, realizari si bunastare iti doresc , Elena ! :)

Post a Comment