Sunday, January 17, 2010

Ardei umpluti cu orez si legume

 

 

DSC05353s_wm (Medium)

 

Un fel usor, care poate  fi servit ca atare sau ca si garnitura, alaturi de o friptura, snitel sau ce altceva doreste fiecare. E usor adaptabil la gusturile fiecaruia si nu necesita vreun talent de bucatar profesionist. :)

 

Avem nevoie de:

 

ulei pentru calit

cativa ardei grasi

1 ceapa mai mare,

1 ardei gras ( eu am folosit jumatate verde si jumatate rosu ),

4 linguri mazare din conserva,

5 linguri de porumb din conserva,

100 g orez,

1 cutie mica de ciuperci ( sau cateva ciuperci proaspete tocate ),

3-4 linguri sos pentru spaghetti ( cumparat sau facut din rosii decojite strivite bine, putin zahar, putina sare, busuioc, cimbru si putin ulei de masline ).

 

Eu am mai adaugat de data asta si 2 cremwursti+ 3 felii sunca pui cu 3% grasime, tocate cubulete, dar persoanele vegetariene sau care tin post, pot cu usurinta sa le  elimine din reteta.

 

Cum procedam ?

 

Eu folosesc orez prefiert, din cel care se pune la fiert in punga. Pun punga intr-un vas cu apa clocotita, il fierb conform instructiunilor de pe cutie, apoi il scot si pun punguta la scurs.

 

Intr-o tigaie mare, punem la calit ceapa tocata, o lasam pana cand devine transparenta,

 

DSCF8186s_wm (Medium)

 

apoi adaugam ardeii tocati marunt si le mai calim impreuna.

 

DSCF8187s_wm (Medium)

 

Adaugam ciupercile tocate si le calim si pe ele, amestecand sa nu se prinda de vas.

 

DSCF8189s_wm (Medium)

 

Punem apoi mazarea si porumbul di conserva, amestecandu-le cu restul ingredientelor.

 

DSCF8190s_wm (Medium)

 

DSCF8191s_wm (Medium)

 

Copilului ii place cand adaug cremvursti in orez, asa ca eu am pus de data asta, dar nu e obligatoriu.

 

DSCF8194s_wm (Medium)

 

La sfarsit adaugam orezul fiert si scurs,

 

DSCF8196s_wm (Medium)

 

DSCF8197s_wm (Medium)

 

punem peste legume sosul de spaghetti, condimentam cu sare si piper si amestecam bine.

DSC05338s_wm (Medium)

 

Ardeii spalati si curatati de cotoare si seminte ( e de recomandat sa pastram coditele, deoarece ardeii raman mai fermi ) ii taiem in jumatati si ii umplem cu amestecul de legume.

Ii asezam intr-o tava imbracata in folie de aluminiu sau hartie de copt si ii coacem 30- 40 minute la 200 grade  Celsius.

 

DSC05349s_wm (Medium)

 

Eu am umplut jumatate din ei cu legume si orez, iar cealalta jumatate cu un amestec facut din ceapa, ciuperci si rosii tocate, calite impreuna si condimentate cu sare si piper.

Ardeii se pot umple deasemenea doar cu legumele calite, fara adaosul de orez fiert, aducand astfel un aport caloric scazut celor ce lupta pentru silueta. :)

 

Mie imi plac in oricare dintre variante si sper sa fie si pe placul vostru.

 

          DSC05353s_wm (Medium)

7 comments:

yafa said...

Ce papa bun ai facut...cred voi pune in aplicare ardeii tai foarte curand! Te pupic si un inceput de saptamana frumos

DAVELLA CULINAR said...

Ce ardei pofticiosi si gustosi! Draga mea, merci mult pentru vizita si urari si te astept cu drag pe blogul meu sa-ti ridici PREMIUL PRIETENIEI. Pupicei si o saptamana frumoasa!

Narnia said...

Umplutura din ei e buna si ca atare, eu fac uneori orez cu legume dupa reteta asta, pe care il servesc ca si garnitura langa o friptura, sau un cremwursti sau snitel. Te pupic si eu si a doresc o saptamana frumoasa.
P.S. Sper ca nu ai racit, mi s-a parut ca nu esti prea ok. Ai grija de tine. Te pupic.

Narnia said...

Multumesc mult, Davella. Am ridicat premiul, am sa il ofer si eu mai departe cat de curand. Va doresc o saptamana frumoasa si inca odata La multi ani, puiutului. :)

Anonymous said...

ok

Narnia said...

Multumesc frumos, anonym.

Anonymous said...

arata foarte bine acum sper ca o sa reusesc sa o fac... nu prea ma pricem la gatit :))

Bravo pentru reteta si mersi :P

Post a Comment