Thursday, December 17, 2009

Bulete cu cascaval la cuptor

DSCF7685s_wm (Medium)

Reteta am gasit-o pe blogul lui Edith si am facut-o de atunci de nenumarate ori, dar niciodata n-am reusit sa fac poze pas cu pas. Acum ca am toate pozele, o postez si eu si o recomand cu toata caldura, buletele sunt extraorordinar de bune, mai ales atunci cand sunt calde.

Am folosit : 150 g cascaval ras, 150 g faina, 2 oua, 100 ml apa, 80 g unt, putina sare.

DSCF7671s_wm (Medium)

Am pus la foc apa si untul pana cand s-a topit untul .

DSCF7672s_wm (Medium)

Cand a inceput sa fiarba, le-am luat de pe foc si am adaugat toata faina, amestecand bine cu lingura pana la omogenizare.

DSCF7674s_wm (Medium)

DSCF7675s_wm (Medium)

Am adaugat cascavalul ras, apoi pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.

DSCF7677s_wm (Medium)

Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca, totul se face cat e calda, apoi , cand s-a omogenizat, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

DSCF7679s_wm (Medium)

Din compozitie, am luat cu lingurita cate putin si am format buletele, pe care le-am dat prin faina. Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt

DSCF7681s_wm (Medium)

si le-am copt timp de 15 minute la temperatura mica, in cuptorul incalzit in prealabil.

DSCF7687s_wm (Medium)

Eu cand le-am facut prima data am facut doar jumatate din compozitie, nestiind cum sunt. Cand le-am scos din cuptor a intrat domnul barbat in bucatarie sa-mi spuna ceva si a luat una in timp ce iesea. In secunda urmatoare a venit inapoi si a mai laut cateva . Dupa doua minute au intrat amandoi baietii, au furat farfuria si au fugit cu ea razand. Asa ca m-am apucat imediat si am mai facut un rand, dar de data asta compozitia intreaga. :))

10 comments:

Svea said...

Par delicioase! Trebuie să încerc şi eu, neapărat! Mulţumim pentru reţetă şi pentru îndrumarea pas cu pas!

Narnia said...

Sunt foarte bune, noua ne plac mult de tot. Iti multumesc si eu mult pentru ca imi vizitezi blogul. Daca le incerci, m-as bucura sa stiu cum ti-au iesit.

Am vazut pe blogul tau ca esti Suedia si mi-am amintit de colega mea de liceu care s-a stabilit acolo acum 19 ani. Am corespondat o vreme, apoi fiecare s-a mutat si am pierdut legatura. Acum nu mai stiu unde s-o gasesc, desi tare mi-ar placea sa stiu ce mai e cu ea.

CamiWitt said...

Ce bunatate ai facut tu aici! Te asteapta un premiu deosebit la mine in blog. Sarbatori fericite! Cami

Narnia said...

Multumesc mult de tot, Cami, premiul este intr-adevar deosebit. Sarbatori fericite va doresc si eu voua, sa le intampinati cu sufletul senin si cu bucurie.

Edith said...

Sa va fie de bine! Ma bucur ca v-au placut :)

Maya said...

Astea trebuie sa le fac si eu!Merci de inspiratie.
Sarbatori fericite cu multe bucurii!Te pup,
M.

Narnia said...

Multumim frumos, Edith !

Narnia said...

Merita sa le incerci, se fac repede si sunt foarte gustoase.
Sarbatori fericite si voua si numai dorinte implinite. Si eu te pup. :)

Svea said...

E a patra oara cand le fac si sunt extraordinare! Au devenit preferatele mele!

Narnia said...

Svea, ma bucur mult ca va plac. Partea faina e ca in ziua in care ai pus tu comentariul aici, tocmai facusem si eu portie dubla. Si noua ne plac foarte mult. Sa va fie de bine si sa aveti un Paste fericit si plin de lumina!

Post a Comment