Tuesday, October 13, 2009

Croque monsieur

 

 

 

DSCF7273s_wm (Large)

Aseara nu aveam nimic pregatit pentru cina, asa ca am facut cateva sandwich-uri  Croque monsieur. Necesita putin mai mult timp decat niste sandwich-uri obisnuite, dar sunt foarte bune si merita.

 

Pentru 5 sandwich-uri am avut nevoie de: 10 felii de paine toast, cca 60 g unt, 5 felii de sunca, 150 g cascaval ras ( am folosit Gouda) si un sos bechamel facut din : cca 20 g unt, o lingura de faina, 150 g lapte, putina sare.

 

DSCF7260s_wm (Large)

 

Am pregatit intai bechamelul. Am topit untul, am adaugat faina si am omogenizat, apoi am adaugat treptat laptele, amestecand bine pana s-a ingrosat. L-am luat de pe foc si l-am lasat deoparte.

 

DSCF7263s_wm (Large)

 

Am uns toate feliile de paine cu unt moale (eu l-am pus 30 secunde in cuptorul cu microunde) apoi am unit cate doua felii, punand la mijloc cate o felie de sunca.

 

DSCF7267s_wm (Large)

 

Am obtinut 5 sandwich-uri pe care le-am uns pe toate partile cu un strat subtire de sos bechamel,

 

DSCF7265s_wm (Large)

 

apoi le-am acoperit pe ambele parti cu cascaval ras. Cascavalul adera usor la felia de paine, datorita bechamelului.

 

DSCF7269s_wm (Large)

Le-am pus in tava de aragaz acoperita cu folie de aluminiu unsa cu putin ulei( e de preferat hartia de copt, cascavalul tinde sa se lipeasca de aluminiu) si le-am copt in cuptorul preincins la 200 grade Celsius, timp de 10 minute ( pana s-au rumenit frumos).

 

DSCF7270s_wm (Large)

Se mai pot coace si in toaster, eu prefer sa le fac in cuptor deoarece le coc pe toate odata.

Sunt foarte bune, usor crocante pe magine ( depinde de cat de mult sunt tinute in cuptor/toaster)  si pufoase in interior.

6 comments:

CamiWitt said...

Felicitari pentru noua rochita a blogului ! Si noi il servim des pe "Domnul". Un inceput de saptamina bun ! Cami

Narnia said...

Multumesc frumos, Cami. Sper ca de data asta va merge fara incidente, templatul vechi mi-a facut multe probleme. Presimt ca "Domnul" va deveni din ce in ce mai mult un binevenit la masa noastra.
O saptamana frumoasa si tie. :)

Livia said...

Mmm ce bine arata, trebuie incercate! Bine ai revenit, abia astept sa vad ce bunatati mai pregatesti in casuta noua!

Narnia said...

Multumesc frumos, Livia. Revin imediat cu ceva dulce, mai am cateva retete nepostate, dar nu am avut timp sa ma ocup de ele.
De incercat sigur merita incercate, sunt foarte bune.

yafa said...

Mmmmm croc, croc.....
Baietii mei il adora, banuiesc ca este cazul majoritatii copiilor. Nici noi nu ne dam in laturi. Ai tai arata tare fain, apetisant nu gluma. Pupicei, o seara frumoasa.
P.s. E frumos bloguletul asa.

Narnia said...

Multumesc, draga Yafa. Domnul meu a zis ca mai manca la serviciu, in pauza de pranz cate unul, dar ca e mai bun cel de acasa. :)
Multumesc frumos pentru compliment, ma bucur daca iti palce blogul. O seara frumoasa si la voi !

Post a Comment