Friday, October 23, 2009

Chifle - 6 cereale

 

 

DSCF5244_wm (Large)  Nu suntem mari consumatori de paine, astfel incat nu fac paine prea des, iar atunci cand totusi fac, prefer sa fac cateva chifle. Cel mai adesea fac chifle din faina cu 6 cereale.

 

Pentru 4 chifle mai mari  fam folosit:

330 g faina, 200 ml lapte ( sau apa ), 15 g unt, o jumatate lingurita sare, o jumatate lingurita zahar, 3 grame drojdie uscata .

 

DSCF5226_wm (Large)

Am topit drojdia in lapte caldut si am turnat-o peste faina pe care am amestecat-o in prealabil cu sarea si zaharul. Am adaugat untul topit, apoi am framantat bine pana cand aluatul a devinit elastic. ( daca mai este nevoie, se mai poate adauga cate putin lapte). DSCF5228_wm (Large)

 

In cazul in care aluatul este lipicios, va puteti infaina mainile, dar foarte putina, nu se mai adauga faina in aluat.

 

DSCF5233_wm (Large)

am pus la crescut intr-un loc cald  si l-am lasat pana si-a dublat volumul.

 

Am pus aluatul pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de cca 2 cm

 

DSCF5236_wm (Large)

si am taiat in 4 bucati .

 

DSCF5238_wm (Large)

Am finisat putin marginile si le-am pus in tava de copt, lasandu-le din nou la cald, sa creasca.

 

DSCF5240_wm (Large)

Le-am copt 25 minute la 200 grade ( timpul poate varia in functie de cuptor ), apoi le-am scos din cuptor si le-am acoperit repede cu un prosop usor umezit. Chiflele avand multe cereale sunt foarte dense, iar proaspat scoase din cuptor sunt tari. Infasurate in prosopul umed se inmoaie, fara a deveni insa pufoase. Sunt dense, dar moi, mie imi place foarte mult mirosul si gustul . C. and vreau sa le fac mai pufoase, inlocuiesc jumatate din  cantitatea de faina cu faina alba ).

 

DSCF5243_wm (Large)

4 comments:

CamiWitt said...

Ti-au iesit super ! As musca si in ecran. O duminica placuta! Cami

Narnia said...

Mie imi plac asa de mult, ca de cate ori fac, mananc una goala. Nu-mi vine sa-i stric gustul combinand-o cu altceva. :))
O duminica placuta si tie !

yafa said...

Coucou fata draga, multumesc mult ca imi esti aproape, sunt ok cu santatea, doar faptul ca suntem in balamuc pana peste cap cu noua casuta si nu mai ajung sa mai scriu mai nimic pe blogulet. Te pupicesc odata, apoi, ai facut numai bunataturi, as manca si eu o placintica cu varza, tare imi mai aduce aminte de copilarie. Painicile nici nu mai spun sunt grozave. Te pupic a doua oara!

Narnia said...

Ce bine-mi pare ca te vad si sa stiu ca esti bine, mi-era dor de tine. Nu-i niciun necaz daca esti doar ocupata, mai ales daca e vorba de o casuta noua. :) Odata intrate lucurile in normal o sa te poti linisti si respira usurata. Iti intorc cu drag pupicii si te mai astept oricand ai timp. :)

Post a Comment