Saturday, September 12, 2009

Crochete si bulete din cartofi si cascaval

 

 

DSCF6902s_wm (Large)

 

Zilele trecute am facut frigarui din pulpa de pui si legume in straturi la cuptor. Domnul barbat si-a exprimat dorinta pentru crochete cu cascaval asa ca am facut si cateva crochete.

Pentru compozitie am folosit: 100 g cascaval emmentaler ras, 3 cartofi mari, un ou, o lingura si jumatate de faina, sare, piper.

Am mai avut nevoie de doua oua, faina, pesmet si ulei pentru prajit.

 

DSCF6873s_wm (Large)

 

Am fiert cartofii in coaja, apoi i-am curatat si i-am pasat cat timp au fost fierbinti.

 

DSCF6877s_wm (Large)

 

Am adaugat cascavalul ras ( s-a inmuiat rapid de la caldura cartofilor ), oul, faina, sarea si piperul. Am lasat sa se raceasca.

 

DSCF6879s_wm (Large)

 

DSCF6880s_wm (Large) 

 

Am luat cate o lingura din compozitie si cu mainile infainate am dat forma crochetelor, pe care le-am tavalit prin faina si le-am asezat deoparte pe suprafata pudrata cu faina.

 

DSCF6888s_wm (Large)

 

Dupa ce le-am modelat pe toate, am trecut cate una, maxim doua, prin ouale batute,   apoi imediat prin pesmet, altfel se inmoaie.

 

DSCF6890s_wm (Large)

 

Compozitia este moale si greu de lucrat, deoarece se deformeaza la atingere, dar odata date prin pesmet, crochetele capata putina fermitate si se pot aranja mai usor cu lama unui cutit.

 

DSCF6892s_wm (Large)

 

Cand toate au fost trecute prin pesmet, le-am prajit in ulei incins ( pentru timp scurt, altfel se sparg si cascavalul curge in ulei). Le-am scos si le- am lasat se se scurga pe hartie absorbanta.

 

DSCF6900s_wm (Large) 

Am facut cateva si in forma de bulete, pentru diversitate.

 

Au fost foarte moi si bune si s-au mancat toate la o masa ( au fost cam 20 ), a doua zi a trebuit sa mai fac un rand pentru ca s-au mai cerut.

 

DSCF6904s_wm (Large)

DSCF6915s_wm (Large)

6 comments:

Miha said...

Foarte apetisante!

Narnia said...

Daaa, multumesc pentru idee. :)

yafa said...

Ce frumoase sunt si parca, parca ma trag de nas...Ce spuneai de kilograme? ;)O saptamana frumoasa

Narnia said...

Am facut doua zile la rand, s-a cerut bis. :) Cu kilogramele stau bine, eu n-am mancat din ele, doar cate una mica sa vad daca sunt ok sau mai trebuie sa adaug ceva. :)) O saptamana frumoasa si tie.

iulicutza32 said...

retetele sunt excelente

Narnia said...

Multumesc mult, Iulicutza. Ma bucur sincer ca iti plac. :)

Post a Comment