Wednesday, September 9, 2009

Gratin de varza rosie

 

DSCF6695s_wm (Large)

Cum mi-a mai ramas putina varza de la varza calita si varza pane, am vrut sa incerc o reteta de gratin pe care am gasit-o  pe un site frantuzesc de unde mai culeg ideii si retete. Pentru ca nu stiam daca o sa ne placa vreunuia dintre noi am facut foarte putin, intr-un bol rezistent la temperaturi inalte.

DSCF6668s_wm (Large)

Am avut nevoie de :  doua maini de varza fiarta, tocata grob, 30 g unt, 15 g faina, 200 ml lapte,  felie de sunca mai groasa, 50 g branza gruyere ( eu am pus 25 g emmental si 25 g gruyere), 50 g smantana, piper aromat, sare, un praf de nucsoara.

Am facut un sos bechamel din 20 unt, faina, lapte, sare si nucsoara. Am topit untul, am adaugat tata faina amestecand repede, apoi am adaugat cate putin lapte pana cand l-am incorporat pe tot. Am pus sare si un praf de nucsoara.

DSCF6669s_wm (Large)

Am incorpora apoi in sos sunca taiata cubulete, smantana si jumatate din branza rasa.

DSCF6678s_wm (Large)

Am uns un bol cu unt, am pus in el varza fiarta, tocata grob, am turnat deasupra sosul, am presarat cu restul de jumatate de branza , iar deasupra am pus cele cateva bucatele de unt care au ramas.

DSCF6682s_wm (Large)

Am copt 15 minute la 200 grade Celsius.

DSCF6695s_wm (Large)

A fost bun la gust, din pacate eu am scapat putin mai multa nucsoara decat trebuia si a avut un miros mai pronuntat, altfel gustul a fost bun, desi n-as fi crezut.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...